Am ratat dramatic finala Cupei României!

Am ratat dramatic finala Cupei României!

Petrolul a pierdut în prelungiri returul cu Astra Giurgiu din semifinale, scor 1-2, ratând şansa de a juca pentru a doua oară consecutiv în ultimul act al competiţiei.

Remiza albă din tur îi obliga pe ploieşteni să marcheze la Giurgiu pentru a spera la a doua prezenţă consecutivă în finala Cupei României. După un prim sfert de oră echilibrat, în care miza şi-a pus amprenta asupra ambelor echipe, Petrolul a reuşit să deschidă scorul. Era minutul 22, când Albin a trimis violent în transversală, din lovitură liberă de la 25 de metri, balonul a ajuns la Tamuz, iar atacantul a reluat, cu capul, în poartă. Strigătul de bucurie al galeriei lupilor probabil că s-a auzit până la Ploieşti, singuri impasibili fiind doar spectatorii desenaţi de la peluză, cu siguranţă cei mai fideli fani ai Astrei. Obligaţi de rezultatul de pe tabelă, giurgiuvenii au început să atace, dar Morais, minutul 25, şi Yazalde, 7 minute mai târziu, n-au găsit cadrul porţii lui Pecanha, iar galben-albaştrii au intrat în avantaj la cabine.

Balanţa s-a echilibrat la câteva minute de la reluare, după ce Budescu a reluat în colţul lung centrarea venită de la Yahaya, la o fază care nu anunţa nimic. Încurajată de reuşita fostului petrolist, Astra s-a aruncat în atac şi a fost aproape de golul doi în minutul 74, dar Pecanha a scos de la rădăcina bării şutul lui Yoda. Morar n-a apucat să joace decât 4 minute, timp în care a văzut două avertismente şi a fost eliminat. Finalul a avut accente dramatice, iar Papp a reuşit să trimită Astra în finală în prelungiri, după o reluare cu capul din poziție de ofsaid. Frustrant, nedrept, groaznic!

Astra – Petrolul 2-1

Marcatori: Budescu (52), Papp (90+4) / Tamuz (22)

Astra: Lung jr. – Măţel, Papp, Găman, Morais – Takayuki, Yahaya – Yoda (86 Ivanovski), Budescu (cpt), De Amorim (68 Alibec) – Yazalde (77 Enache). Antrenor: Florin Marin

Petrolul: Pecanha – Achim, Hoban, Geraldo (cpt), Guilherme – Teixeira, De Lucas – Alcenat, Albin (81 Morar), Fernandez (61 Romario) – Tamuz (73 Camara). Antrenor: Răzvan Lucescu

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – arbitru; Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Vasile Marinescu (Bucureşti) – asistenţi; Sebastian Colţescu (Craiova), Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – adiţionali; Aurel Oniţă (Constanţa) – rezervă.

Observatori: Dan Petrescu (Bucureşti), Rodion Cămătaru (Craiova)

O mie de lupi au urlat la Giurgiu

Fotbaliştii Petrolului au simţit din plin susţinerea suporterilor ploieşteni veniţi în număr mare şi la Giurgiu. O mie de lupi şi-au încurajat favoriţii, dominând fondul sonor al stadionului pe toată durata întâlnirii. În prima repriză, jandarmii au intervenit în forţă în urma unor divergenţe între galerie şi spectatorii Astrei, iar în cele din urmă spiritele s-au liniştit.

Foto: www.rpressport.ro