Continuă blestemul de la Chiajna

Continuă blestemul de la Chiajna

Pe terenul unde sezonul trecut Laurenţiu Marinescu se accidenta grav la genunchi, iar Petrolul încheia la egalitate, scor 1-1, lupii n-au reuşit să se impună nici de această dată, încheind cu o remiză albă disputa împotriva Concordiei.

Răzvan Lucescu a anticipat perfect coordonatele după care se va desfăşura partida de la Chiajna, prevăzând un meci de luptă, un teren greu şi un adversar ce se va apăra în încercarea de a obţine un punct mulţumitor. Ce n-a ştiut fostul selecţioner, a fost faptul că ilfovenii vor evolua dur şi vor trage de timp încă din debutul jocului. Dar a constantat acest lucru în chiar primele minute. În lipsa altor soluţii, Lucescu jr. l-a titularizat pe Manasse pentru prima dată în 2014 şi a început cu Romario şi Teixeira la închidere, tripleta mijlocaşilor ofensivi fiind formată din Zicu, Albin şi Fernandez, toţi trei în spatele lui Toto Tamuz. Petrolul a sfidat terenul arabil de la Chiajna şi a încercat să combine, având o posesie superioară, dar s-a precipitat în faţa careului advers şi nu şi-a creat ocazii în prima repriză.

Durităţile gazdelor le-a simţit cel mai bine Alcenat, care n-a mai putut să revină de la cabine, în locul său intrând Beţa. În timp ce elevii lui Şumudică au aruncat în continuare baloane în adâncime pentru Welington, lupii au început să atace mult mai consistent şi au pus stăpânire pe joc. Însă ocaziile cu adevărat importante au venit abia în ultimele 10 minute, când galben-albaştrii i-au sufocat pe ilfoveni. Mai întâi, Priso a preferat un şut în forţă şi a trimis peste poartă din poziţie excelentă, în minutul 81, după care căpitanul Geraldo a reluat spectaculos, dar puţin pe lângă. În prelungiri, Albin putea rupe blestemul deplasărilor de la Chiajna, dar execuţia sa a fost respinsă în corner de un fundaş advers. Astfel că, Răzvan Lucescu este obligat să mai aştepte primul succes al mandatului său la Petrolul. Dar nu foarte mult, întrucât Petrolul are ocazia să se revanşeze în faţa suporterilor miercuri, pe ”Ilie Oană”, când va întâlni pe Astra Giurgiu în prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Fanii ploieşteni au dictat muzica

Cu excepţia calităţii terenului, mult sub cerinţele unui gazon de Liga I, petroliştii s-au simţit ca acasă pe stadionul din Chiajna, şi asta datorită celor 2.000 de suporteri ploieşteni care i-au încurajat pe toată durata partidei. Situaţi la cele două peluze ale arenei, fanii lupilor au făcut spectacol şi de această dată, chiar dacă înainte de startul jocului organizatorii au dat la maximum muzica la staţia de amplificare pentru a nu fi auziţi.

Doi juniori trecuţi pe foaie

Din cauza numeroaselor probleme de lot, Lucescu a fost obligat să apeleze la doi juniori, care au fost trecuţi pe foaia oficială la partida de la Chiajna. Este vorba despre fundaşul central Roberto Alecsandru şi mijlocaşul Marius Anghel, ambii proveniţi de la grupa antrenată de Bogdan Zahiu. Cei doi urmează să se pregătească şi în continuare cu echipa mare, dar vor evolua şi la formaţia juniorilor republicani.  

Concordia – Petrolul 0-0

Concordia: Râmniceanu – Dima, Melinte, Leca, Bambara – Ispir (cpt), Papasterianos – Onduku (77 Strătilă), Purece (69 Roşu), Serediuc – Welington (89 L. Ganea). Antrenor: Marius Sumudică

Petrolul: PecanhaAlcenat (46 Beţa), Manasse, Geraldo (cpt), Guilherme – Romario, Teixeira – Zicu (60 Priso), Albin, Fernandez (73 Camara) – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu

Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – arbitru; Bogdan Gheorghe (Bucureşti), Ciprian Danşa (Oradea) – asistenţi; Sergiu Popa (Aiud), Sorin Antonie (Bucureşti) – adiţionali; Daniel Demetrescu (Rm. Vâlcea) – rezervă.

Observatori: Stan Prodan (Alexandria, FRF), Ion Craiu (Bucureşti, LPF)

Declaraţii:

Răzvan Lucescu: Chiajna nu ne-a permis să jucăm foarte repede. S-a ajuns pe final la un meci de luptă, dar am spus că trebuie să marcăm la prima oportunitate, fiindcă știam că nu vor fi multe. Nu am reușit, deși am avut patru mari ocazii pe parcursul meciului. Trebuia să fim atenți și la mingile lungi aruncate de ei la întâmplare. În astfel de condiții, cu un astfel de joc, a lipsit golul. Chiajna e fericită cu un rezultat de egalitate, poate spune că a obținut o victorie. În schimb, Petrolul e dezamăgită de rezultat, dar, așa cum spuneam, băieţii au luptat, au alergat, iar din acest punct de vedere nu am ce să le reproşez.

Marius Şumudică: ”Sunt mulțumit de rezultat și, în primul rând, de atitudinea băieților, una ireproșabilă. Am pregătit meciul de așa natură, ca să luăm minimum un punct. Veneam după victoria de la Pandurii și am zis atunci că e inutilă acea victorie dacă pierdem cu Petrolul. A fost un rezultat echitabil, când joci cu Petrolul, o echipă de vedete, este o mândrie pentru noi să obținem un punct. Exista și posibilitatea să pierdem, dar și să câștigăm. Ne-a ajutat că au lipsit Mutu, De Lucas, Hoban, trebuie să fim obiectivi, să spunem lucrurilor pe nume. Băieții mei și-au dorit foarte mult și iată că Dumnezeu ne-a răsplătit”.

Foto: www.rpressport.ro