Egal în primul amical din Antalya

Egal în primul amical din Antalya

Petrolul a remizat joi după-amiază în faţa austriecilor de la Sturm Graz, scor 1-1, la capătul unui meci în care Mutu şi Zicu au debutat în tricoul găzarilor, ambii evoluând câte o repriză și lăsând o bună impresie.

Pentru primul joc amical al stagiului de la Belek, antrenorul Cosmin Contra a încercat să combine două formule de echipă, rezultând un mixt între titularii din tur și rezerve. Cu Mustivar căpitan și Mutu în spatele lui Camara, galben-albaștrii au început bine, iar după ratarea ”Briliantului” din minutul 20, șut pe lângă vinclul porții adverse, lupii au deschis scorul prin Manasse. Fundașul central a reluat cu capul, în colțul lung, centrarea excelentă venită din cornerul executat de Boudjemaa, iar Petrolul părea că va avea avantaj la pauză. N-a fost așa, întrucât Hoban a pasat greșit la mijlocul terenului, austriecii au declanșat contraatacul, iar Bornescu a fost obligat să faulteze în careu. Deși portarul a ghicit colțul, Sturm a înscris prin Beichler și a egalat situația.

La reluare, Contra nu i-a mai păstrat pe teren decât pe Achim și Guilherme, însă ambii au fost schimbați în minutul 66 cu Alcenat, respectiv De Lucas. Mai bine pregătiți fizic, dat fiind că vor relua campionatul la începutul lunii viitoare, fotbaliștii lui Sturm au controlat jocul, însă tot găzarii au avut ocaziile mai mari. Combinaţiile reuşite dintre Zicu, Teixeira şi Younes au mai domolit avântul austriecilor, însă ultimul a șutat previzibil de la marginea careului. În minutul 85, Priso nu l-a putut învinge nici el pe portarul advers, deși scăpase singur, ratând o şansă uriaşă. S-a încheiat 1-1, Cosmin Contra declarându-se mulţumit de atitudinea elevilor săi, de la care așteaptă, însă, prestații din ce în ce mai bune în amicalele viitoare.

Petrolul Ploieşti – Sturm Graz 1-1

Marcatori: Manasse (32) / Beichler (43-pen)

Petrolul: Bornescu – Achim, Hoban, Manasse, Guilherme – De Lucas, Mustivar (cpt) – Boudjemaa, Mutu, Morar – Camara.
În repriza secundă, Petrolul a început în formula: Pecanha – Achim (Alcenat), Geraldo, Manasse (Mustivar), Beţa – Romario, Teixeira – Priso, Zicu, Guilherme (De Lucas) – Younes.

Sturm: Gratzei – Ehrenreich, Madl, Vujadinovic, Klem – Weber, Hadzic, Wolf, Schoffer – Beichler, Beric.

Declaraţii:

Cosmin Contra: ”Sunt mulţumit de prestaţia tuturor băieţilor, au jucat din nou după mai bine de o lună, la finalul unei săptămâni de antrenamente grele. M-a interesat însă atitudinea şi implicarea lor în joc. Sigur că şi rezultatele din amicale mă interesează, eu vreau să câştig tot timpul, chiar dacă jucăm în curtea şcolii, dar adversarul a fost la un alt nivel de pregătire şi acest lucru s-a văzut. Vom continua să ne pregătim, îi văd pe jucători dornici să acumuleze şi asta mă bucură”.

Haubert Guilherme: ”A fost primul amical şi consider că am făcut un antrenament bun. Rezultatul nu are importanţă, venim după o săptămână de antrenamente intense şi e normal să existe o oarecare oboseală. După cum aţi văzut, Mutu şi Zicu au jucat bine, sunt doi jucători valoroşi şi cu mare experienţă, iar venirea lor sunt sigur că ne va ajuta. Continuăm să ne pregătim pentru a câştiga titlul”.

Conducerea a venit la meci

La partida din această după-amiază au fost prezenţi atât patronul clubului, Dan Capră, cât şi directorul executiv Alexandru Crângu. Cei doi au ajuns la Belek cu puţin timp înainte de începerea amicalului cu Sturm Graz, pe care, în lipsa unor tribune, l-au urmărit de la marginea terenului. La pauză, ambii oficiali s-au întreţinut câteva minute cu Adrian Mutu, întrebându-l despre cum decurge pregătirea și cum s-a adaptat la Petrolul.

Sărbătoare dublă în familia Petrolului

După amicalul cu Sturm Graz, lupii au avut prilejul să-i sărbătorească pe Jean Sony Alcenat şi Alexandru Crângu, ambii fiind născuţi în aceeaşi zi. În timp ce oficialul a scăpat ușor, fiind stropit cu şampanie de Mutu, fundaşul dreapta a primit o prăjitură în loc de tort, iar Geraldo i-a întins-o pe faţă, spre amuzamentul general.

Brazilianul Gerson așteaptă să semneze

La antrenamentul din această dimineaţă a participat şi fundaşul brazilian Gerson Guimaraes Junior. În vârstă de 22 de ani, fotbalistul aparţine austriecilor de la Kapfenberg şi a mai evoluat la tineretul lui PSV Eindhoven, la echipa a doua a lui Atletico Madrid şi la Rapid Viena, iar în prima parte a acestui sezon a jucat sub formă de împrumut la gruparea maghiară Ferencvaros.

”Este un jucător pe care îl urmărim de mai mult timp, nu a venit la probe, şi sper ca acest transfer să se realizeze, mai sunt câteva detalii de pus la punct, dar cu el ne-am înțeles”, a declarat managerul sportiv Marius Nicolae, completat de antrenorul Cosmin Contra: ”E un apărător puternic, pe gustul meu. Are viteză, iese bine cu mingea la picior şi ne poate ajuta foarte mult, mai ales după plecarea lui Benga. Să vedem cum se va rezolva situaţia lui, ar fi un real câştig dacă l-am putea aduce”.

Duminică se dispută amicalul cu Anji

Următorul joc de pregătire al ploieștenilor va avea loc peste trei zile, când deținătoarea Cupei României va întâlni formația rusă Anji Makhachkala. Partida se va disputa tot la Belek, de la ora 17.00, și va reprezenta penultimul test al Petrolului din cadrul primului stagiu din Antalya. Galben-albaștrii vor încheia cantonamentul cu amicalul împotriva sârbilor de la FK Jagodina, programat pe 29 ianuarie.