Eşec venit de la 11 metri

Eşec venit de la 11 metri

Petrolul a bifat al doilea insucces al perioadei de pregătire, după cel cu Anji, joi după-amiază pierzând cu 0-1 amicalul disputat în faţa ucrainenilor de la Chornomorets Odessa. Îngrijorările antrenorului Cosmin Contra nu sunt, însă, legate de rezultatul partidei, ci de faptul că elevii săi au comis al treilea penalty în 4 jocuri, iar atacul nu funcţionează cum îşi doreşte.

La 4 zile de la revenirea în Antalya, galben-albaştrii au avut de înfruntat una dintre performerele Ligii Europa ale acestui sezon, Chornomorets fiind calificată în primavara competiţiei, unde urmează să întâlnească în dublă manşă pe Olympique Lyon. Cu un stil tehnic şi jucători agresivi şi determinaţi, ucrainenii au suferit în primele 20 de minute, întrucât lupii au început mai bine jocul şi chiar puteau înscrie prin Morar, şut peste poartă din poziţie bună, în minutul 4, şi Mutu, cap pe lângă, în minutul 20. Rebenok a avut şi el şansa de a inaugura tabela, însă cea mai mare ocazie a celor de la Chornomorets s-a produs în minutul 36, când Pecanha a intervenit salvator în două rânduri.

Contra a schimbat apărarea în repriza secundă, astfel că Manassea ajuns în banda stângă, dar şi atacul, Mutu a urcat vârf, susţinut de Zicu, iar singurii rămaşi la locurile lor fiind mijlocaşii laterali Priso şi Morar, ultimul până la eliminarea din minutul 67, când a fost înlocuit de Chiriţă. Elanul ploieştenilor a fost tăiat brusc de faultul în careu al lui Gerson, urmat de golul marcat din penalty de Antonov. Găzarii au acuzat primirea golului şi şi-au revenit abia spre final, când Mutu a centrat bine în faţa porţii pentru Hoban, însă acesta nu a mai ajuns la balon, căpitanul Petrolului având, totuşi, şansa egalării la ultima fază, dar şutul său s-a dus pe direcţia portarului. Pentru elevii lui Contra urmează alte 3 zile de antrenamente până la următorul joc amical programat duminică, 9 februarie, în faţa moldovenilor de la Sheriff Tiraspol.

Petrolul – Chornomorets 0-1
Marcator: Antonov (59-pen)
Petrolul: Pecanha – Achim, Hoban, Manasse, Guilherme – Romario, De Lucas – Priso, Mutu (cpt), Morar – Camara. 

În partea secundă, Petrolul a început cu: Pecanha (75 Bornescu) – Alcenat, Geraldo, Gerson, Manasse – Mustivar, Hoban – Priso, Zicu, Morar (67 Chiriţă) – Mutu. 
Chornomorets: Bezotosniy – Zubeiko, Berger, Fontanello, Santana – De Matos, Arganov, Rebenok – Gai, Antonov.

Declaraţie: 
Cosmin Contra: ”Sunt supărat doar că am pierdut, nu şi pe evoluţia echipei. Am întâlnit o formaţie foarte bună, dar consider că am reuşit să ne ridicăm la nivelul ei şi să dăm o replică pe măsură. Noi am început mai bine, dar după 15-20 de minute ucrainenii ne-au dominat, au fost mai proaspeţi decât noi şi asta s-a văzut. În a doua repriză, când jocul mergea, am primit golul din penalty şi ne-am revenit abia spre final, când Mutu putea egala.Nu primim goluri din acţiune, dar facem cadouri. E al treilea penalty pe care îl facem în 4 meciuri şi acest lucru mă îngrijorează. Am pasat, am avut câteva ocazii, dar n-am reuşit să înscriem, suferim la faza de finalizare. Încercăm să aducem un atacant, să sperăm că vom şi reuşi, iar odată cu venirea lui să rezolvăm această problemă”.

Reîntâlnire cu Boudjemaa
Miercuri după-amiază, tehnicianul Cosmin Contra le-a dat liber jucătorilor şi a profitat de faptul că n-a condus un nou antrenament pentru a urmări, împreună cu secundul Laurenţiu Roşu, amicalul lui FC Braşov cu FC Gomel, disputat în localitatea Lara. După acest joc, antrenorul Petrolului s-a deplasat imediat pe un teren din apropiere pentru a vedea repriza secundă a meciului dintre Viitorul Constanţa şi Slavia Praga, noua echipă a ex-petrolistului Damien Boudjemaa. Mijlocaşul francez abia ajunsese în cantonamentul Slaviei şi nu a evoluat, astfel că s-a întreţinut în tribună cu fostul său antrenor, dezvăluindu-i că este foarte mulţumit de condiţiile financiare ale contractului cu gruparea cehă. 

Contra l-a felicitat personal pe Hagi
Deşi îi urase ”La mulţi ani!” printr-un sms chiar în primele minute ale zilei de 5 februarie, Contra a ţinut să-l felicite personal pe Gică Hagi cu ocazia împlinirii a 49 de ani. Prins cu meciul echipei sale cu Slavia Praga, ”Regele” s-a bucurat de revederea cu fostul său coleg de naţională şi i-a mulţumi pentru urări, însă n-a putut sta prea mult de vorbă cu acesta, dat fiind că mai erau 10 minute din partidă, iar Hagi era atent la joc, dând şi unele indicaţii tehnico-tactice.