Gerson a semnat cu Petrolul

Gerson a semnat cu Petrolul

Fundaşul brazilian Gerson Guimaraes Ferreira Junior a devenit, începând de astăzi, fotbalistul galben-albaştrilor, apărătorul în vârstă de 22 de ani semnând un contract valabil în următorii 3 ani şi jumătate.

Petrolul reuşeşte al treilea transfer din această pauză competiţională, după venirile lui Mutu şi Zicu, conducerea găzarilor câştigând lupta pentru achiziţionarea lui Gerson cu Anderlecht, Livorno şi Rapid Viena, formaţii pregătite să ofere peste un milion de euro pentru a-şi asigura serviciile brazilianului.

Gerson a preferat, însă, să vină la Petrolul, convins de seriozitatea proiectul existent, de performanţele echipei, dar şi de recentele investiţii făcute de conducerea clubului, considerând, totodată, că stilul de joc şi sistemul tactic gândit de Cosmin Contra i se potrivesc foarte bine.

Noul apărător al găzarilor va purta tricoul cu numărul 35 şi se declară bucuros că a ajuns la deţinătoarea Cupei României. ”De câteva luni știam de intersul Petrolului pentru mine. E o nouă provocare şi sunt extrem de mulţumit că am semnat contractul. Am venit pentru a câștiga eventul, mă motivează și mai mult faptul că noua mea echipă are obiective îndrăzneţe. Am aflat de la colegi şi am văzut pe internet tot ce înseamnă aceast club, de la stadionul modern până la suporterii fanatici, care vin în număr mare la meciuri şi susţin echipa. Abia aştept să-i văd şi sper ca prestaţiile mele să-i mulţumească”, a declarat Gerson, imediat după parafarea înţelegerii.

La rândul său, managerul sportiv al Petrolului, Marius Nicolae, susţine că fundaşul este un mare câştig pentru formaţia lui Contra şi nu şi-a ascuns satisfacţia că ploieştenii au reuşit să-l transfere: ”Fanii noștri pot sta liniștiți, am transferat un fundaș de mare valoare și cu experienţă internaţională, aflat şi în această iarnă în atenţia mai multor cluburi puternice din Europa și Brazilia. Faptul că l-am convins să vină la noi nu poate decât să confirme că Petrolul atrage prin seriozitate, stabilitate și prin grupul fantastic creat aici. Era nevoie de un fundaş central după plecarea lui Benga, iar prin venirea lui Gerson am certitudinea că vom încheia campionatul fiind echipa cu cea mai puternică defensivă din Liga I”.

Brazilianul, care în prima jumătate a sezonului a jucat sub formă de împrumut la Ferencvaros, va debuta la Petrolul în această după-amiază, cu ocazia amicalului împotriva ruşilor de la Anji, antrenorul Contra considerând că Gerson este pregătit să evolueze cel puţin o repriză.

Imagini cu noul jucător al lupilor imediat după semnarea contractului puteţi viziona, în exclusivitate, pe FCP TV aici.