Lupilor le e sete de victorii

Lupilor le e sete de victorii

Mutu a spart gheaţa şi a marcat o dublă în amicalul cu Sheriff Tiraspol, dar Petrolul a remizat, scor 2-2, duminică după-amiază în faţa campioanei Moldovei, la capătului unui meci cu două reprize diametral opuse.

Strânşi în jurul căpitanului Mutu, galben-albaştrii au strigat în cor înaintea partidei: Luptăm, luptăm, luptăm!”. Şi chiar şi-au respectat promisiunea în prima repriză. Disputat la baza Papillon Sport Center din Belek, amicalul împotriva moldovenilor de la Sheriff a început excelent pentru formaţia lui Cosmin Contra. La prima acţiune de atac a meciului, în minutul 3, Alcenat a centrat de pe dreapta, portarul advers a scăpat mingea, iar Mutu, pe fază, a reluat cu capul în plasă. Prima reuşită a Briliantului în tricoul Petrolului a declanşat un presing agresiv al ploieştenilor, care s-au instalat în jumătatea de teren a moldovenilor, şi în minutul 19 şi-au majorat diferenţa. Priso a trimis pe jos, Zicu a lăsat inteligent pentru Mutu, iar acesta a înscris cu un şut plasat, fără speranţe pentru Stajila. Răniţi în orgoliu, şerifii au profitat de singura greşeală de până atunci a defensivei petroliste şi au marcat prin Luvannor, în minutul 30. Până la pauză, Morar a avut şansa de a restabili diferenţa de două goluri, dar mijlocaşul stânga, scăpat singur, a preferat un şut în forţă şi a trimis peste poartă.

Repriza secundă a produs o metamorfoză nedorită în jocul găzarilor, elevii lui Contra intrând pe teren relaxaţi. Nici măcar bara lui Cadu, din minutul 51, sau ocazia mare a lui Isa, 11 minute mai târziu, nu le-au schimbat atitudinea. Meleul produs în minutul 70 a întrerupt meciul până când ambele formaţii s-au calmat, iar moldovenii au dovedit că au nervii mai tari şi au egalat prin acelaşi Luvannor. Deşi au încercat, lupii n-au mai reuşit să se apropie periculos de careul campioanei din ţara vecină, iar partida s-a încheiat la egalitate.

Petrolul rămâne, momentan, cu o singură victorie în perioada de pregătire din Antalya şi se pregăteşte de ultimele două teste, cele în faţa ruşilor de la Kuban Krasnodar şi Terek Grozny.

Petrolul – Sheriff  2-2

Marcatori: Mutu (3, 19) / Luvannor (30, 74)

Petrolul: Povilas – Alcenat, Geraldo, Manasse, Guilherme – Hoban, De Lucas – Priso, Zicu, Morar – Mutu (cpt)

În repriza secundă, ploieştenii au început în următoarea formulă: Povilas – Alcenat, Geraldo, Gerson, Guilherme – Mustivar, De Lucas – Achim, Zicu, Morar – Mutu. Au mai evoluat: Romario, Beţa, Camara.

Sheriff: Stajila – Metoua, Samardzic, Melli (cpt), Paye – Ernandes, Stanojevic – Ricardinho, Cadu, Luvannor – Isa.

Declaraţii:

Laurenţiu Roşu: ”A fost un amical util, noi am început mai bine şi am reuşit să marcăm de două ori prin Mutu, iar ei au redus din diferenţă după o greşeală a defensivei noastre. În partea a doua am făcut mai multe schimbări şi, pe acest fond, Sheriff a egalat. Am avut momente bune de joc, am fost agresivi şi am făcut un presing avansat în jumătatea adversă, dar am şi făcut unele greşeli care ne-au costat. Mai avem două jocuri de pregătire, sperăm să jucăm din ce în ce mai bine şi să şi câştigăm.”

Haubert Guilherme: ”Am întâlnit, din nou, o echipă bună, şi a fost un antrenament reuşit. Ne bucurăm pentru Mutu că a marcat, asta aşteptăm de la el, e un jucător cu mare experienţă şi un adevărat lider. Vom continua să ne pregătim, iar la ora primului meci oficial să fim în cea mai bună formă. Rezultatele din amicale sunt pe planul secund, pentru noi important este să ne atingem ceea ce ne-am propus în această perioadă – să avem cu toţii minute jucate şi să punem în practică ce facem la antrenamente.”