Morar semnează primul succes

Morar semnează primul succes

Petrolul a încheiat cu o victorie primul stagiu de pregătire din Antalya, învingând cu 1-0 gruparea sârbă FK Jagodina prin golul marcat în prima repriză de mijlocaşul Vlad Morar.

După egalul cu Sturm Graz şi înfrângerea cu Anji, lupii au bifat, miercuri după-amiază, primul succes al anului, trecând la limită de ocupanta locului 3 în Serbia şi, totodată, detinătoarea cupei. Petrolul a trecut repede peste perioada de tatonare şi a deschis scorul după numai 10 minute. Morar a fost găsit excelent în adâncime şi a trimis imparabil în colţul lung, după ce, tot el, cu două minute înainte, irosise o şansă importantă din lovitură liberă directă. Primirea golului i-a ambiţionat pe sârbi, însă ploieştenii le-au temperat elanul printr-o posesie prelungită şi o apărare exactă, condusă excelent de Geraldo. Totuşi, Jagodina a cotraatacat periculos în câteva rânduri, însă Susnjar fie nu a găsit cadrul porţii, fie nu l-a putut învinge pe Bornescu.

Antrenorul Cosmin Contra a efectuat mai multe schimbări după pauză, Hoban a urcat la închidere, iar tripleta mijlocaşilor ofensivi a fost formată din Priso, Mutu şi Teixeira, ultimii doi încheind meciul în avanposturi. Sârbii au încercat din răsputeri să egaleze, dar eforturile lor au fost zadarnice şi s-au plictisit să mai construiască, abuzând de şuturi inexacte de la distanţă. De partea cealaltă, galben-albaştrii îşi puteau mări diferenţa, însă Mutu, în minutele 66 şi 89, a trimis cu capul pe lângă sau a şutat în braţele portarului advers. Fotbaliştii Petrolului au încheiat astfel două săptămâni de antrenamente intense cu o victorie de moral, iar după 3 zile libere se vor reîntoarce la Belek pentru cel de-al doilea cantonament.

Petrolul – Jagodina 1-0

Marcator: Morar (10)

Petrolul: Bornescu – Alcenat, Hoban, Geraldo, Guilherme – Mustivar (cpt), De Lucas – Boudjemaa, Zicu, Morar – Camara.

În repriza secundă Petrolul a început în formula: Bornescu – Achim, Geraldo, Gerson, Guilherme – Romario, Hoban (67 Mustivar) – Priso, Mutu, Teixeira – Camara (58 Chiriţă).

Jagodina: Peric – Miladenovic, Tomic, Zivanovic, Mijatovic – Ivanovic,  Martinovic, Vucinic, Cvetkovic (cpt) – Susnjar, Djuric.  

Declaraţii:

Geraldo Alves: ”A fost un alt test util pentru noi, am întâlnit o echipă bună, iar pentru moralul nostru e foarte bine că am câştigat fără să primim gol. S-a simţit puţin oboseala, dar băieţii au făcut un ultim efort şi au jucat bine. Urmează o mică pauză, după care vom reveni la antrenamente şi vom intra în linie dreaptă cu pregătirea”.

Vlad Morar: ”Mă bucur că am înscris, a fost un antrenament reuşit şi cred că ne-am atins scopul şi la acest joc. Am avut multe momente bune, dar e clar că mai trebuie să lucrăm pentru a avea o prestaţie care să ne mulţumească pe deplin. Am muncit bine în acest prim cantonament şi cred că suntem pe drumul cel bun”.

Pecanha şi Manasse s-au accidentat

Titularul dintre buturile Petrolului nu a putut evolua în amicalul cu FK Jagodina din cauza unei contuzii suferite la unul dintre antrenamente. În ultimele două zile, portarul brazilian s-a pregătit doar în sala de forţă, evitând plonjoanele. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Manasse, fundaşul central având însă probleme la genunchi din cauza efortului.

Lupii au liber până duminică

Petroliştii vor pleca joi, în jurul prânzului, din Antalya şi vor ajunge după-amiază în România, după o escală la Istanbul. Jucătorii şi staff-ul tehnic vor reveni duminică la Belek, pentru al doilea stagiu de pregătire. Dacă în primul au fost cazaţi la IC Santai, de această dată îşi vor stabili cartierul general la Kaya Palazzo, un stabiliment ultramodern, cu o bază de pregătire proprie situată chiar în incinta hotelului.