Succes muncit împotriva lui Kuban

Succes muncit împotriva lui Kuban

Mutu a marcat din nou și a semnat cea de-a doua victorie a Petrolului în stagiile din Antalya, golul său din minutul 81 fiind decisiv în partida jucată marți după-amiază în fața celor de la Kuban Krasnodar, formație clasată pe locul 9 în campionatul Rusiei.

Disputat de la ora 16.00 pe terenul secund al bazei sportive Bellis din Belek, amicalul dintre Petrolul și Kuban a început într-o notă echilibrată, cu intrări tari, dar la minge, fiecare dintre cele două echipe încercând să-și impună stilul pentru a avea un ascendant moral asupra adversarului. Zicu putea deschide scorul în minutul 4, dar șutul său cu exteriorul a fost respins de portarul advers. Rușii au rămas repede fără vârful Balde, accidentat într-un duel cu Gerson, iar înlocuitorul său Zhavnerchik a avut șansa golului în minutul 27, când a reluat periculos cu capul, dar Achim a scos de pe linia porții. Finalul primei părți n-a mai adus decât eliminarea lui Cosmin Contra de la marginea terenului, în urma protestelor, după ce arbitrul nu sancționase mai multe intrări dure ale galben-verzilor.

La reluarea, tehnicianul lupilor a efectuat mai multe schimbări în mai toate compartimente, iar nou-intratul Mutu a fost trimis vârf, suținut de o tripletă ofensivă formată din mijlocașii Priso și, mai apoi, Chiriță, De Lucas și Camara. Însă, Bornescu a fost remarcatul începutului de repriză, portarul galben-albaștrilor respingând miraculos în corner lovitura de cap a lui Armaș, din minutul 59. În ultimele 20 de minute, odată cu intrarile lui Alcenat și Fernandez, Contra a schimbat sistemul și a trecut la un 4-4-2 mult mai ofensiv, cu Mutu și Camara atacanți, linia mediană avându-i în componență de Fernandez, De Lucas, Mustivar și Chiriță. Primul a intrat foarte bine în joc, iar cursele sale de pe banda dreaptă au destabilizat în permanență apărarea adversă. Omologul lui Contra a răspuns cu introducerea lui Gigel Bucur, fără efect, întrucât Mutu avea să dea lovitura decisivă. Demarcat excelent în adâncime, Briliantul și-a dovedit clasa, a preluat scurt și a trimis pe lângă portarul lui Kuban, când mai erau 9 minute de joc. Decarul ploieștenilor a marcat cel de-al treilea gol al său la Petrolul, după dubla cu Sheriff Tiraspol, iar lupii se pregătesc de ultimul amical al cantonamentului, cel de vineri cu Terek Gronzy.

Petrolul – Kuban 1-0

Marcator: Mutu (81)

Petrolul: Bornescu – Achim, Geraldo (cpt), Gerson, Beța – Hoban, Romario – Priso, Zicu, Morar – Camara

În partea a doua, Cosmin Contra a trimis pe teren următoarea echipă: Bornescu – Achim (71 Alcenat), Gerson, Manasse, Guilherme – Romario (71 Fernandez), Mustivar – Priso (66 Chiriță), De Lucas, Camara – Mutu.

Kuban: Belenov – Kozlov, Dealbert, Armaș, Melgarejo – Sosnin, Kabore – Ignatiev, Popov, Khubulov – Balde (16 Zhavnerchik).

Declarație:

Cosmin Contra: Sunt mulțumit de evoluția băieților, dar au fost și momente în care am suferit. Ultimele 20 de minute ne-am apropiat de ceea ce vreau să jucăm încă de la început, am fost agresivi, am atacat și am și înscris. Mă bucur pentru Mutu, este un jucător care știu că poate face diferența în orice moment, și sunt sigur că valoarea și experiența lui ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele. Încă mai avem jucători accidentați și voi fi mult mai liniștit abia după ce toată lumea va fi aptă și voi putea alinia cea mai bună echipă. Îmi doresc ca acest lucru să se întâmple până la meciul de la Brașov.”

Primarul Bădescu le-a purtat noroc

Venit în Antalya pentru a-i asigura personal pe jucătorii și antrenorii Petrolului că insituția pe care o conduce și Consiliul Local vor finanța în continuare echipa pe criterii de performanță, primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, a asistat la partida de marți după-amiază împotriva celor de la Kuban Krasnodar. Însoțit de patronul Dan Capră și de directorul executiv Alexandru Crângu, edilul șef a făcut cunoștință la finele meciului cu Adrian Mutu și l-a felicitat pe acesta pentru golul înscris.

Contra s-a întreținut cu Bucur

Doar rezervă la amicalul cu Petrolul, după ce cu o zi înainte evoluase de la început într-un alt joc de pregătire, atacantul Gigel Bucur a discutat înaintea meciului cu antrenorul Cosmin Contra și cu managerul sportiv Marius Nicolae. Gigel le-a dezvăluit că se simte foarte bine la Kuban și așteaptă ca oficialii clubului să-i propună cât mai curând prelungirea contractului. Un alt moment plăcut pentru ploieșteni a fost și reîntâlnirea cu Daniel Tudor, antrenor cu portarii la gruparea din Rusia.