1-1 cu Gloria/Un punct salvat târziu!

Penultima apariție din acest sezon, pe teren propriu, s-a înscris, perfect, în tabloul acestui campionat. Petrolul n-a reușit să câștige pe „Ilie Oană”, cu Gloria Buzău, partida încheindu-se la egalitate 1-1, golul „lupilor” fiind marcat, în prelungiri, de către Alexandru Saim Tudor!

Tavi Grigore a venit, din start, cu o schimbare a sistemului tactic, trimițând doi atacanți de meserie în primul „11”, însă, chiar și așa, problemele ofensive nu s-au rezolvat. Ca de obicei, am putea spune, petroliștii au dat senzația că ei sunt cei care controlează ostilitățile. Au împins jocul, rapid, spre buturile adverse și l-au supus pe Relu Stoian unui adevarat „bombardament”, însă portarul oaspeților s-a opus cu succes în fața lui Bratu (24), Vajushi (26), Buhăescu (28), Țicu (29) și Arnăutu (32). Și, tot ca aproape de fiecare dată în acest sezon, ocaziile ratate s-au răzbunat, iar o respingere nefericită a lui Avram, la o centrare venită de pe stânga, i-a permis lui Vîrtej (38) să înscrie cu o reluare din mijlocul careului și să-i aducă, astfel, pe oaspeți în avantaj!

Golul primit, contrar cursului jocului, a fost suficient ca sa-i destabilizeze, din nou, pe „găzari”. Efervescența ofensivă din startul meciului s-a spulberat, precipitarea i-a luat locul pe măsură ce timpul s-a scurs și, cum Gloria a știut să profite și să se închidă în defensivă, meciul părea să curgă spre un succes al vizitatorilor. Din fericire, însă, în primul minut al prelungirilor, după o acțiune cursivă, SAIM TUDOR a reușit să trimită, în plasă, cu un șut din interiorul careului și să salveze, astfel, un punct!

Săptămâna viitoare, Petrolul va avea de susținut două partide. Miercuri, de la ora 17.00, echipa noastră va juca pe terenul Viitorului Pandurii Tg. Jiu (restanța din etapa a doua a play-out-ului), iar duminică, de la ora 12.30, o va întâlni, tot în deplasare, pe Unirea Slobozia.

Foto: Răzvan Păsăric/Cristi Stavri (www.sportpictures.eu)

FC Petrolul Ploiești – Gloria Buzău 1-1 (0-1)

Marcatori: Saim Tudor (90+1)/Vîrtej (38).

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Mondragon, Meijers, Țicu (87 Manolache) – Bratu (69 Constantinescu), Nir Lax (77 Ekollo), Roige (cpt) (87 Moise), Vajushi – Arnăutu, Buhăescu (77 Saim Tudor). Antrenor: Octavian Grigore.

Gloria: Stoian – Pârvulescu, Vârtej, Ghinga, Perju – Balgiu, Anton – Roșu (69 Iurcu), C. Petre (cpt) (63Andronic), Tucaliuc (63 Nedelea) – Cr. Ciobanu. Antrenor: Ilie Stan.

Au arbitrat: Robert Avram (Pitești) – Doru Zamfir (Slatina) și Marin Nicușor (Suseni-Argeș).

Arbitru rezervă: Marius Naidin (Pitești).

Observatori: Horațiu Stănescu (Craiova) și Ionel Popa (Pașcani).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826