1-1 în „Trivale”/ Remiză pentru alții!

Petrolul a bifat cea de-a doua remiză consecutivă în deplasare, 1-1, astăzi, pe terenul lui FC Argeș Pitești. Gazdele au condus la pauză, după reușita lui Blejdea (10), iar „lupii” au egalat în debutul părții secunde, cu golul lui Sergiu Arnăutu (56).

Cu 16 ore și jumătate mai târziu decât ar fi trebuit, din cauza ceții ce și-a făcut de cap, sâmbătă seară, la Pitești, derbiul penultimei runde a turului de campionat a debutat, până la urmă, astăzi, la prânz, pe arena „Nicolae Dobrin”. Și, din nefericire, nu a făcut-o sub cele mai bune auspicii pentru petroliști, în condițiile în care, după doar zece minute de joc, amfitrionii reușeau, deja, să deschidă scorul: Blejdea a tras puternic de la 18 metri, lateral stânga, Lungu a văzut puțin târziu mingea, a întins mâna, însă, din mănușa sa, balonul a luat un efect ciudat și a ricoșat în plasă!

„Lupii” au căutat o replică rapidă, dar, în afara șutului lui Saim Tudor (21), ce a ocolit de puțin țintă, până la pauză n-au pus în pericol poarta apărată de către Ducan. O posesie un mic mai bună a ploieștenilor, dar fără efecte concrete în plan ofensiv, în vreme ce argeșenii și-au permis să cedeze inițiativa, sperând să dea lovitura pe contraatac. Și n-au fost departe de golul doi, dar Lungu a ieșit la timp dintre buturi și a reușit să respingă, de la 25 de metri, din fața lui Buhăescu (35).

Fața jocului s-a schimbat radical în debutul părții secunde, atunci când elevii lui Stoican au avut trei minute de forcing și tot atâtea ocazii să restabilească egalitatea. Saim Tudor (47) l-a pus la încercare pe Ducan cu un șut expediat dintr-o lovitură liberă bătută de la 30 de metri, la care portarul gazdelor a izbutit să respingă de lângă bara din stanga sa, apoi Ștefănescu (48), intrat la pauză în locul lui Cioinac, a tras peste transversală, din interiorul careului, iar Gavrilă (49), singur la 8 metri, a reluat, cu capul, alături de buturile adverse! Insistența petroliștilor avea să-și găsească, însă, curând, răspunsul și pe tabela de marcaj ARNĂUTU (56), cu o execuție impecabilă, de la 14 metri lateral stînga, așezând mingea în vinclul opus al porții apărate de către Ducan pentru golul de 1-1!

Evident mai lucizi și stând mai bine fizic, „lupii” au lăsat senzația că pot, până la final, să încline balanța în favoarea lor, dar n-au mai găsit drumul către golul victoriei. Blănaru (84) a trimis, cu capul, peste transversală, semi-foarfeca lui Arnăutu (86) s-a dus tot deasupra porții și cam atât, partida încheindu-se, până la urmă, nedecis, cu un scor ce le convine de minune rivalelor din lupta pentru promovare.

Cu această remiză din „Trivale”, Petrolul își păstrează poziția a treia în clasamentul la zi al eșalonului secund, iar, miercuri, formația noastră va avea parte de o nouă deplasare, la Turnu Măgurele, pentru restanța cu Turris-Oltul (ora 19.30). Pe „Ilie Oană” urmează să revenim lunea viitoare, în ultima etapă a turului de campionat, ce va programa jocul cu Gloria Buzău (ora 18.00).

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

FC Argeș – FC Petrolul 1-1 (1-0)

Marcatori: Blejdea (10)/Arnăutu (56).

FC Argeș: Ducan – Tofan, Turda, Șerbănică, Mușat – Prepeliță (cpt), Moihedija – N. Popescu (84 R. Grecu), Matis, Blejdea (70 C. Barbu) – Buhăescu (46 I. Șerban). Antrenor: Ionuț Badea.

FC Petrolul: Lungu – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Meza Colli, Cioinac (46 Ștefănescu; 79 Mihăescu) – Gavrilă (57 Blănaru), Marinescu (cpt), Saim Tudor – Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Marian Barbu (Făgăraș) – Stelian Slabu (Brașov) și Mihai Cantemir (Făgăraș).

Arbitru de rezervă: Bogdan Neculcea (București).

Observatori: Traian Marcu (Sibiu) și Andrei Ioniță (București).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043