Ai o firmă și vrei sa ajuți Petrolul? Află cum!

Ai o firmă și vrei să ajuți Petrolul? Încă o poți face, până la finalul anului, prin redirecționarea, sub formă de sponsorizare, a 20% din impozitul pe profit sau pe venit‼️

Este vorba despre Formularul 177, prin care sponsorizarea se poate face retroactiv, pentru impozitul plătit de firma ta pe anul trecut.

Așadar, dacă pentru anul 2021 nu ai redirecționat 20% din impozitul pe venitul/ profitul firmei tale, încă o mai poți face până la finalul anului, prin completarea unui contract de sponsorizare pentru Petrolul 52!

Formularul 177 aduce mai multe noutăți:

• Dacă nu ai făcut sponsorizări deductibile în 2021, încă o mai poți face până la finalul acestui an.
• În cazul în care în 2021 nu ai atins plafonul maxim de 20% din impozit, încă mai poți redirecționa restul banilor către un ONG până la finalul acestui an.
• Prin acest formular, pentru prima dată, poți delega ANAF să redirecționeze către un ONG 20% din impozitul deja plătit către stat. Până acum, firmele care doreau să facă sponsorizări către ONG-uri erau obligate să încheie un contract de sponsorizare cu organizația pe care vor să o susțină și să se ocupe de transferul banilor în contul ONG-ului.
• Prin completarea Declarației 177, firma nu e obligată să mai facă al doilea pas, pentru că ANAF se va ocupa de virarea banilor.

Încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care dorești să îl susții rămâne, însă, valabil.

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043