Mai buni ca polonezii!

Petrolul s-a impus și în cel de-al doilea test susținut în Antalya, 2-0 în fața ocupantei locului 14 din prima ligă poloneză, Lechia Gdansk. Meciul a fost decis de „dubla” reușită, pe parcursul reprizei a doua, de către Robert Moldoveanu (`49, `89)!

O primă repriză disputată pe o ploaie torențială, dar și cu multe ocazii de gol la ambele porți, în jocul desfășurat, în această după-amiază, la Side. Budescu (`12, `19, `20) a avut trei șanse mari să deschidă scorul, dar n-a reușit, în niciuna dintre situații, să-l învingă pe Kuciak, fostul portar din urmă cu mai bine de un deceniu al Vaslului, pentru ca, la rândul lor, polonezii să treacă pe lângă gol la bara lui Stec (`18) sau atunci când Zwolinski (`24, `44) a rămas față în față doar cu Moroz, goalkeeperul „lupilor” intervenind, de fiecare dată, salvator!

Golul a venit, însă, imediat după reluare, atunci când Velisar a centrat perfect de pe stânga, iar MOLDOVEANU (`49) a reluat, imparabil, din marginea careului mic: 1-0! Un avantaj pe care elevii lui Nicolae Constantin au știut, mai apoi, cum să și-l apere, iar, pe final, tot MOLDOVEANU (`89) a dat lovitura decisivă, înscriind după ce a plecat singur spre buturile adverse, de la circa 30 de metri, l-a driblat pe portarul polonezilor și a trimis, mai apoi, în poarta goală: 2-0!

Astfel, „lupii” rămân cu un procentaj perfect după primele două partide și se pregătesc pentru ultimul test din cadrul stagiului din Turcia, ce se va disputa vineri, chiar înainte de venirea spre casă. Dar nu cu ȚSKA 1948 Sofia, adversara anunțată inițial, ci tot o prim-divizionară poloneză, Pogon Szczecin. Partida se va juca la Belek, de la ora locală 12.00.

Iată jucătorii folosiți, astăzi, de către staff-ul tehnic al „galben-albaștrilor”:

Petrolul (repriza 1): Moroz – Achim, Meijers, Mathaus – Olaru (cpt), Dumitriu, Seto, Tolea – Moldoveanu, Budescu, Grozav.

Petrolul (repriza 2): Leitner – Achim, Meijers, Mathaus – Borța, Seto, Purtic, Velisar – Bratu, Moldoveanu, Grozav. Din minutul 80 au mai intrat juniorii Juan Pătrașcu, Mihnea Rădulescu și Mario Ioniță, cei care i-au înlocuit pe Mathaus, Grozav și Seto.

Huja și Țicu, la RMN!

Accidentat la genunchiul piciorului stâng, în primul joc, cu azerii de la Turan Tovuz, Marian Huja a mers, astăzi dimineață, în Antalya, la centrul Medical Park, pentru a efectua un RMN. Fundașul central a fost însoțit de către Valentin Țicu, și el acuzând unele probleme la genunchi după antrenamentul de ieri, ambii aflându-se, acum, în așteptarea rezultatelor investigațiilor imagistice. Zilele trecute, și brazilianul Jair a efectuat o radiografie la laba piciorului drept, la care a simtit dureri, dar, din fericire, rezultatul n-a relevat o problemă gravă, fiind nevoie, însă, de câteva zile de pauză de la antrenamente.

Altfel, aseară a ajuns la Side și fundașul dreapta ivorian Seniko Doua, cel care s-a pregătit alături de Petrolul și în ultima parte a anului trecut. Doua a intrat, de astăzi, la antrenamente și va merge, apoi, la Ploiești, el urmând să se alăture lotului echipei noastre pentru restul sezonului.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043