Alți ruși, încă o remiză: FC Petrolul – SKA Khabarovsk 0-0

Petrolul a încheiat nedecis testul cu SKA Khabarovsk, bifând, cu această ocazie, primul joc din acest an în care nu a reușit să înscrie!

După trei victorii obținute în primul stagiu din Antalya, bilanț completat, mai apoi, cu succesul de la Ploiești, din meciul cu AS SR Brașov, pentru trupa lui Costel Enache au venit, acum, două remize consecutive, în jocurile ce au deschis cantonamentul de la Side. A fost, marți, un 1-1 cu Nizhny Novgorod, pentru ca, în această după-amiază, „lupii” să încheie la egalitate cu o altă divizionară secundă rusă, SKA Khabarovsk, după un joc în care, însă, s-au ridicat, în general, peste nivelul adversarului.

Au fost, de altfel, destule ocazii trecute în contul „galben-albaștrilor”, atât în prima, cât și în cea de-a doua repriză, rămase, însă, neconcretizate, lucru care a privat echipa noastră de o victorie pe care, poate, ar fi meritat-o. Marinescu (20 – șut de la 20 de metri, respins de portarul advers; 44 – șut, din interiorul careului, puțin pe lângă bara din dreapta; 58 – reluare din 10 metri, după o fază cursivă de atac, peste bara transversală) și Saim Tudor (35 – șut din afara careului, respins în corner de către Obukhov; 61 – lovitură liberă de la 22 metri, lateral dreapta, bătută puțin alături de colțul scurt) au avut cele mai clare oportunități, într-un meci în care formația venită tocmai din Orientul Îndepărtat a pus prea puține probleme defensivei „galben-albaștrilor”.

S-a terminat, în cele din urmă, 0-0, dar, dincolo de scorul înregistrat, rămâne senzația, tot mai accentuată, că „lupii” se află pe drumul cel bun, iar prestațiile sunt în creștere de la un joc la altul. Rămâne să așteptăm confirmarea de la următoarele meciuri, primul fiind chiar mâine, în compania liderului eșalonului secund din Serbia, FK Graficar Belgrad (ora 14.00, ora României).

În jocul de astăzi, desfășurat la Belek, la circa 45 de minute distanță de locul în care sunt cantonați ploieștenii, Costel Enache nu i-a putu folosi pe Hamza Younes și Armando Vajushi, ambii fiind indisponibili din cauza unor probleme medicale. În rest, cu excepția lui Avram, cel care, în baza principiului rotației portarilor, a stat astăzi, toți ceilalți jucători au intrat pe teren:

FC Petrolul: Lungu (70 Apostolachi) – Olaru (62 Bărboianu), Sîrghi (76 Nicolae), Manolache (62 Răuță),  Țicu (62 Constantinescu) – Pierce (62 Meza Colli) – Bratu (62 Deac), Marinescu (62 R. Enache), Saim Tudor, Roige (62 Nițescu) – Arnăutu (50 Blănaru).

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639