CFR Cluj – FC Petrolul 1-0/Nedrept!

Multe se pot spune despre meciul de la Cluj, dar, oricum ar fi, concluzia este una singură și de necontestat: în condiții normale de joc, Petrolul nu trebuia să plece învinsă din Gruia!

Statistica va consemna, după disputarea meciului ce a închis etapa a 9-a a Superligii, victoria la limită a CFR-ului obținută în fața Petrolului. Cu un gol marcat devreme, de către Avounou (12), al cărui șut puternic, expediat de la 18 metri, n-a putut fi oprit de către Zima.

Doar că, în spatele unui rezultat sec stă o poveste mult mai complicată. Una care spune, într-o părere aproape unanimă, că „lupii” ar fi trebuit să beneficieze de două lovituri de pedeapsă! Ce folos, însă, din moment ce doar arbitrul de centru și supervizorii din camera VAR nu au văzut ceea ce era de văzut! Și anume că Musi a fost agățat, în preajma careului mic, de către portarul Sava (32) sau că urmele crampoanelor lui Ajeti au rămas, după o intrare întârziată, pe piciorul lui Pedro Iustiniano (48)! Două decizii relativ simple, însă trecute cu vederea, inexplicabil, de către cei care au fost desemnați să „împartă” dreptatea în acest meci!

Și uite așa elevii lui Florin Pîrvu au plecat cu mâna goală spre Ploiești, cele trei puncte luând, în clasament, drumul CFR-ului! Urmează pentru Petrolul, în continuare pe locul 5 în clasament, duelul de duminică, de pe „Ilie Oană”, cu AFC Hermannstadt (ora 18.30).

Foto: www.sportpictures.eu

CFR Cluj – FC Petrolul 1-0 (1-0)

Marcator: Avounou (12).

CFR: Sava – Mogoș, Kresic, Ajeti, Camora (cpt) – Muhar, Tachtsidis, Cvek (42 Deac) – Avounou (90+2 Ziv) – Birligea (59 Bentacor), Otele (59 Juricic). Antrenor: Andrea Mandorlini.

Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers, Pedro Iustiniano (76 Diomande), Țicu (cpt) – Musi (76 Mitrov), Hanca (76 Jefferson), Seto (79 Dumitriu), Jair – Grozav (46 Roman). Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonașe galbene: Otele (53), Deac (62), Muhar (83)/Jefferson (85), Meijers (86), Mitrov (90+2).

Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu și Mihai Ovidiu Artene.

Rezervă: Rareș Vidican.

Arbitru VAR: Horia Mladinovici.

Arbitru AVAR: Ovidiu Robu.

Observatori: Eduard Dumitrescu și Ioan Bogdan.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043