Mergem mai departe în Cupa României!

Petroliștii și-au început cu dreptul aventura în ediția 2020-2021 a Cupei României, trecând peste un hop dificil, deplasarea de la Metaloglobus București. Echipa lui Viorel Moldovan a tranșat calificarea după prelungiri, impunându-se cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de către Manolache (49) și Roige (103), asta după ce amfitrionii deschiseseră scorul, prin Gavîrliță (47).

Așa cum anunțase înaintea meciului de pe „sinteticul” din Pantelimon, Viorel Moldovan a schimbat din temelii primul „11” al echipei pe care o pregătește. Practic, față de jocul de campionat de la Recea, doar portarul Kitanov și-a păstrat statutul de titular, bulgarul fiind „uns” și căpitan la cea de-a doua sa apariție oficială în „galben-albastru”, în rest având șansa să prindă minute și cei care au jucat mai puțin, sau chiar deloc (cazul lui Mondragon), în primele etape din campionat. Dincolo, și Metaloglobusul și-a păstrat pe banca de rezervă „piesele grele”, așa încât n-a surprins, poate, faptul că am asistat la o tatonare prelungită, prima repriză propunând destul de puține faze la cele două părți.

Jocul s-a „aprins”, însă, imediat după pauză, iar în decurs de zece minute s-au consumat trei momente importante. Bucureștenii au „deschis” tabela, atunci când, la un corner de pe dreapta, Gavîrliță (47) a trimis, cu capul, în colțul din dreapta lui Kitanov: 1-0! Reacția ploieșteană a fost, din fericire, una extrem de rapidă și, după nici două minute, MANOLACHE restabilea egalitatea, înscriind, și el, tot cu o lovitură de cap, după o centrare venită de la Matiș: 1-1! Apoi, Metaloglobusul a rămas în inferioritate numerică, pentru că Ciubotaru (59) l-a oprit, din poziție de ultim apărător, pe Matiș, iar Petrolul părea să treacă, din acel moment, în „pole-position” pentru calificare.

Treptat, atât Moldovan, cât și omologul său de pe banca gazdelor, Gabriel Manu, au apelat la experiența titularilor, Nir Lax, Roige, Buhăescu, respectiv Cazan, frații Herea și Sota Mino fiind aruncați în luptă. Dar, chiar și așa, prelungirile n-au putut fi evitate, deși gazdele au avut o bară, la șutul în transversală a lui Gavîrliță (69), în vreme ce petroliștii au irosit cea mai mare ocazie posibilă, Buhăescu (80) ratând o lovitură de pedeapsă, după ce a șutat, de la punctul cu var, în stânga lui Nedelcovici, dar și pe lângă poartă!

Lucrurile s-au lămurit aproape de finalul primelor 15 minute din extra-time, atunci când ROIGE (103) a primit o pasă de la Matiș și, după ce l-a păcălit pe Cazan, a trimis, din lateral dreapta, la colțul lung, aproape de bară, lăsându-l fără replică pe Nedelcovici! A fost, astfel, golul care a decis calificarea, pentru că, în inferioritate numerică, Metaloglobus nu a putut să forțeze revenirea în joc  în cea de-a doua repriză a prelungirilor, petroliștii având maturitatea necesară pentru a conserva avantajul până la capăt,.

Petrolul merge, astfel, în faza „16”-imilor de finală, acolo unde vor intra în cursă și formațiile de prim-eșalon. Până atunci, însă, „lupii” se pregătesc pentru derbiul din campionat cu U Craiova, meciul cu prima clasată urmând să se joace duminică, de la ora 15.00, pe „Ilie Oană”.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Metaloglobus București – FC Petrolul Ploiești 1-2 (0-0, 1-1), după prelungiri

Marcatori: Gavîrliță (47)/Manolache (49), Roige (103).

Metaloglobus: Nedelcovici – Ciubotaru, Putaru (73 Sota Mino), Sava, Șandru (55 Cazan) – Vraciu (55 Cl. Herea), Chiriac, Lungu (cpt), Florescu (76 Matache) – Ciocâlteu – Gavîrliță (76 Ov. Herea). Antrenor: Gabriel Manu.

FC Petrolul: Kitanov (cpt) – Olaru, Mondragon, Manolache, Poelmans – Răuță (67 Buhăescu) – Constantinescu (83 B. Vlad), Ekollo, Botic (83 Nir Lax), Saim Tudor (44 Matiș) – Balint (83 Roige). Antrenor: Viorel Moldovan.

Au arbitrat: Robert Avram (Pitești) – George Bogdan Duță (Bacău) și Cristian Voicu (Focșani).

Arbitru de rezervă: Ionuț Constantinescu (Galați).

Observatori: Gheorghe Moise (București) și Mihai Andrieș (București).

Cartonaș roșu: Ciubotaru (59).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043