Costel Enache este noul antrenor principal al Petrolului/”Cred, cu adevărat, în promovare!”

FC Petrolul va aborda restul sezonului cu o altă conducere tehnică, iar Constantin Enache a fost desemnat să așeze echipa ploieșteană pe drumul potrivit către Liga I. Noul antrenor al „galben-albaștrilor” a fost prezentat oficial, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă în care cuvântul de ordine a fost „promovarea”!

Clasarea, la finalul anului, pe locul 8, la șase puncte distanță de zona în care se împart biletele către primul eșalon, a adus schimbări la nivelul băncii tehnice a „galben-albaștrilor”. Astfel, Constantin Enache a preluat conducerea echipei, iar președintele Marius Stan a întărit faptul că obiectivul rămâne neschimbat, anume promovarea în Liga I.

„O despărțire de cineva nu poate fi o bucurie, pentru că ea se produce, în general, dacă lucrurile nu funcționează așa cum trebuie. Din păcate, la noi lucrurile nu au mers, suntem departe de ceea ce ne doream, dar încercăm să uităm ce a fost și să ne facem planurile pentru ce va fi în continuare. Așa încât, într-o formulă nouă, să putem remonta ceea ce este de remontat până la sfârșitul campionatului”, a declarat Marius Stan.

„În ședințele pe care le-am avut în ultima vreme, mi-am asumat, în totalitate, responsabilitatea obținerii promovării. Plecând de la această premisă, am cerut să stabilesc colaboratorul de pe banca tehnică, iar cel la care ne-am oprit este Costel Enache. Mărturiesc faptul că el a fost alegerea mea încă din vară, însă, din mai multe motive, colaborarea noastră a fost amânată până acum. Știm că plecăm la drum cu handicap, dar suntem încrezători că vom atinge obiectivul pe care ni l-am propus. Nu putem vorbi decât despre promovare, iar în situația nerealizării acesteia, ma simt dator să o spun, încă o dată, demisia mea este deja dată! De asemenea, Costel Enache va avea stipulat clar, în contract, obiectivul promovării”, a completat oficialul „galben-albaștrilor”.

Tot despre promovare a vorbit și Constantin Enache, tehnicianul în vârstă de 46 de ani având în spate experiența mai multor sezoane petrecute la nivelul eșalonului de elită al fotbalului românesc. „Am stat două luni acasă și sufăr după Liga I, iar în Petrolul am găsit un mijloc corect și real de a ajunge din nou în primul eșalon. Mi-am asumat un lucru destul de greu, dar realizabil din punctul meu de vedere. Sigur, calculele matematice poate că, în acest moment, nu ne dau șanse extraordinar de mari, dar fotbalul are calculul său separat și cred că cele șase puncte distanță față de primul loc promovabil pot fi recuperate. Nu va fi ușor, va fi foarte mult de muncă, dar am un argument foarte bun în dorința mea de a munci corect onest și în calitatea stafului cu care lucrez. Mă bazez, de asemenea, foarte mult pe emulația existentă aici, pe energiile pe care le poate aduna clubul și sunt convins că ele pot fi direcționate pozitiv. Nu vreau să fac promisiuni, dar pot să spun că preocuparea, energia și onestitatea vor fi garanțiile muncii mele. Cred cu adevărat în promovare!”, a spus Costel Enache.

Putem avea un parcurs aproape perfect și, pas cu pas, să ne depășim, unul câte unul, adversarii. E drept, nu avem un aliat în timp, pentru că etapele sunt puține, dar asta ne forțează să credem că nu avem dreptul să facem vreun pas greșit! Vom reîncepe campionatul cu două jocuri pe teren propriu, cu Dunărea Călărași și Farul Constanța, două echipe cu forță, iar aceste meciuri ne vor arăta direcția pe care o vom urma în primăvară, ne pot da elan și ne pot oferi încredere pe mai departe”, a adăugat noul antrenor al „lupilor”, cel care va colabora cu un staff ce îi va mai cuprinde pe Cătălin Munteanu (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor portari) și Alessandro Cittadino (preparator fizic).

Până la ora următorului joc oficial mai sunt, însă, mai bine de două luni, timp dedicat pregătirilor, Petrolul urmând să efectueze în această perioadă două cantonamente în Antalya. „Vrem ca în cantonamente să plecăm cu lotul de bază conturat în mare proporție. Ideal va fi ca toți jucătorii să fie la acel nivel al pregătirii, așa încât să avem omogenitate, și sperăm să nu existe alți factori care să ne încurce acest plan. Avem un profil clar al jucătorilor pe care îi recrutăm, ne dorim ca ei să vină cu statutul de titulari de bază, să fi evoluat constant în ultimele șase luni și, pe cât posibil, să vină de la echipe mai bine cotate în momentul de față. Liga 2 este una specială, o ligă în care echipele se luptă și e nevoie să aducem jucători care acceptă această luptă. Zilele aceste vom face analiza lotului actual, vom trage linie, vom vedea care sunt posturile cu probleme și de acolo plecăm”, a mai spus Costel Enache.

Deținător al Licenței UEFA Pro, Costel Enache și-a început cariera de antrenor în urmă cu aproape nouă ani, pe banca formației la care s-a consacrat ca jucător, Ceahlăul Piatra Neamț. Au urmat CSMS Iași și Dunărea Galați, pentru ca, din august  2015 și până în decembrie 2016, să activeze în cadrul Federației Române de Fotbal, ca antrenor principal al loturilor naționale „U18” și „U19”. La începutul sezonului 2017-2018, Enache a revenit în Liga 1, pe banca lui FC Botoșani, conducându-le, mai apoi, pe Astra Giurgiu și, ultima dată, FC Hermannstadt.

Bun venit, la FC Petrolul, Constantin Enache!

Înregistrarea integrală a conferinței de presă aici:

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043