CS Aerostar Bacău – FC Petrolul Ploieşti/În căutarea confirmării!

Cu moralul la cote ridicate după victoria din derbiul cu Universitatea Cluj, petroliştii abordează cu maximă încredere confruntarea de la Bacău, conştienţi de faptul că o nouă victorie i-ar ţine cu şanse mari în lupta pentru promovare. Partida dintre Aerostar şi FC Petrolul se joacă duminică, de la ora 15.00.

„Lupii” s-au relansat în cursa pentru Liga I cu cele trei puncte câştigate în faţa Universităţii Cluj, dar au nevoie, fără doar şi poate, de o înlănţuire a succeselor pentru a-şi consolida poziţia în lupta promovării. Dincolo de victoria din ultima etapă, convingătoare a fost prestaţia elevilor lui Gigi Mulţescu, una dătătoare de speranţe în perspectiva următoarelor confuntări. Rămâne, acum, ca, mâine, la Bacău, petroliştii să demonstreze faptul că şi-au regăsit cadenţa şi să obţină o victorie ce i-ar apropia şi mai mult de zona în care se împart biletele pentru primul eşalon.

Echipa noastră a plecat, în această dimineaţă, spre Bacău, efectuând, după-amiaza, un antrenament pe un teren sintetic din oraşul lui Bacovia. Tehnicianul „galben-albaştrilor” a optat, la această deplasare, pentru un lot alcătuit din 20 de jucători, în efectivul petroliştilor existând o singură indisponibilitate de dată recentă, fundaşul grec Georgios Sarris urmând să rateze această confruntare după ce a acuzat, pe parcursul săptămânii, o problemă de natură musculară.

De partea cealaltă, băcăuanii nu au nici pe departe o situaţie confortabilă, ocupând, înaintea jocului de mâine, locul 17, la patru puncte distanţă de salvarea de la retrogradare. Aerostar vine după trei eşecuri consecutive, iar pe teren propriu n-a mai câştigat de la ultima etapă disputată în 2018, un neverosimil 9-1 cu Metaloglobus Bucureşti. În tur, Petrolul s-a impus detaşat, scor 5-0, meci în care „căpitanul” Laurenţiu Marinescu şi-a trecut în cont un hatt-trick.

Partida de mâine va începe la ora 15.00 şi se va disputa pe stadionul „Aerostar”, amplasat în imediata vecinătate a Aeroportului din Bacău, iar preţul biletelor va fi de 10 lei.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Politehnica Iași (On time)

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Clasament

LocClubMPct
11430
21426
31426
41424
51424