CS Aerostar Bacău – FC Petrolul Ploieşti/În căutarea confirmării!

Cu moralul la cote ridicate după victoria din derbiul cu Universitatea Cluj, petroliştii abordează cu maximă încredere confruntarea de la Bacău, conştienţi de faptul că o nouă victorie i-ar ţine cu şanse mari în lupta pentru promovare. Partida dintre Aerostar şi FC Petrolul se joacă duminică, de la ora 15.00.

„Lupii” s-au relansat în cursa pentru Liga I cu cele trei puncte câştigate în faţa Universităţii Cluj, dar au nevoie, fără doar şi poate, de o înlănţuire a succeselor pentru a-şi consolida poziţia în lupta promovării. Dincolo de victoria din ultima etapă, convingătoare a fost prestaţia elevilor lui Gigi Mulţescu, una dătătoare de speranţe în perspectiva următoarelor confuntări. Rămâne, acum, ca, mâine, la Bacău, petroliştii să demonstreze faptul că şi-au regăsit cadenţa şi să obţină o victorie ce i-ar apropia şi mai mult de zona în care se împart biletele pentru primul eşalon.

Echipa noastră a plecat, în această dimineaţă, spre Bacău, efectuând, după-amiaza, un antrenament pe un teren sintetic din oraşul lui Bacovia. Tehnicianul „galben-albaştrilor” a optat, la această deplasare, pentru un lot alcătuit din 20 de jucători, în efectivul petroliştilor existând o singură indisponibilitate de dată recentă, fundaşul grec Georgios Sarris urmând să rateze această confruntare după ce a acuzat, pe parcursul săptămânii, o problemă de natură musculară.

De partea cealaltă, băcăuanii nu au nici pe departe o situaţie confortabilă, ocupând, înaintea jocului de mâine, locul 17, la patru puncte distanţă de salvarea de la retrogradare. Aerostar vine după trei eşecuri consecutive, iar pe teren propriu n-a mai câştigat de la ultima etapă disputată în 2018, un neverosimil 9-1 cu Metaloglobus Bucureşti. În tur, Petrolul s-a impus detaşat, scor 5-0, meci în care „căpitanul” Laurenţiu Marinescu şi-a trecut în cont un hatt-trick.

Partida de mâine va începe la ora 15.00 şi se va disputa pe stadionul „Aerostar”, amplasat în imediata vecinătate a Aeroportului din Bacău, iar preţul biletelor va fi de 10 lei.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043