CS Sănătatea Cluj – FC Petrolul/ „Lupii” luptă pentru calificarea în sferturile „Cupei României”

Petroliștii luptă pe două fronturi în acest sezon, iar Cupa României este un obiectiv cât se poate de important pentru elevii lui Flavius Stoican. Echipa noastră va juca, mâine, la Cluj, pentru calificarea în sferturile de finală,  urmând să o întâlnească pe Sănătatea Cluj, într-un meci ce va începe la ora 17.00 și va fi transmis de către Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

Pentru „lupi”, sorții au fost blânzi în actuala ediție a Cupei României. Se poate spune asta, în condițiile în care formația noastră întâlnește, din nou, o grupare din cel de-al treilea eșalon, Sănătatea Cluj, având, astfel, cel puțin pe hârtie, prima șansă și perspective reale pentru a avansa între ultimele opt echipe ale competiției.

Fără doar și poate, misiunea „galben-albaștrilor” nu va fi nici pe departe una ușoară. Sănătatea este o specialistă a „Cupei” și a furnizat destule surprize în ultime sezoane, ultima și cea mai mare, poate, chiar în turul anterior, atunci când a scos-o din competiție pe însăși deținătoarea titlului, Viitorul Constanța. Astfel, elevii lui Flavius Stoican trebuie să fie cât se poate de precauți și trateze cu maximă atenție confruntarea de pe „Cluj Arena”, diferența de eșalon nefiind, nici pe departe, o garanție a calificării. „Așa cum am spus de fiecare dată, Cupa României reprezintă un obiectiv cât se poate de important pentru noi și, firesc, ne dorim să mergem cât mai departe. Știm că meciul cu Sănătatea nu va fi unul ușor, întâlnim o echipă care a furnizat surprize mari în această competiție, care are în componență jucători experimentați, și va trebui să tratăm confruntarea cu toată seriozitatea ca să obținem calificarea”, a spus tehnicianul petroliștilor, Flavius Stoican.

După antrenamentul din această dimineață, petroliștii vor pleca, după-amiază, spre Cluj, pe calea aerului, urmând să revină acasă în cursul zilei de joi, tot cu avionul. Flavius Stoican va deplasa la Cluj 20 de jucători, din efectivul „găzarilor” nefăcând parte, nici de această dată, Walace da Silva și Cristian Sîrghi, cei doi fundași centrali nefiind, încă, refăcuți în totalitate.

În ceea ce-i privește pe adversari, să spunem că Sănătatea are un lot în care se regăsesc mulți jucători cu experiență bogată la nivelul primului eșalon, trecuți însă bine de prima tinerețe fotbalistică. Este vorba despre portarul Filip Lăzăreanu (38 ani), fundașii Ionuț Rada (37 ani) și Dan Matei (38 ani), ultimul îndeplinind și rolul de antrenor principal, mijlocașii Raul Ciupe (36 ani) și Laurențiu Rus (34 ani), sau atacanții Cosmin Tilincă (40 ani) și Dan Roman (33 ani). Despre Lăzăreanu și Rus se poate vorbi și ca doi ex-petroliști, ambii trecând, cu mai bine de zece ani în urmă, prin curtea „galben-albaștrilor”, evoluând pentru FC Petrolul în Liga a 2-a.

În actuala ediție a campionatului Ligii 3, formația pregătită de către Dan Matei a avut un parcurs modest, ocupând, după zece etape, poziția a opta, cu un total de 13 puncte (trei victorii, patru remize, trei înfrângeri, golaveraj 10-10). În Cupa României, însă, „virușii verzi” au trecut de Sticla Arieșul Turda (3-2, deplasare), Unirea Dej (3-0, deplasare), ACS Fotbal Comuna Recea (3-1, acasă) și Viitorul Constanța (1-0, acasă).

Partida de mâine se va desfășura pe cel mai mare stadion din urbea ardeleană, „Cluj Arena”, biletele din sectorul rezervat suporterilor ploieșteni (acces dinspre strada Splaiul Independenței) putând fi procurate de la fața locului, la prețul de 13 lei.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043