Demonstrație de forță la Călărași: 3-1 cu Dunărea!

Petrolul a bifat cel de-al doilea succes din acest campionat, obținut tot în deplasare, pe terenul Dunării Călărași. La capătul unei partide pe care au dominat-o de la un capăt la celălalt, „lupii” s-au impus cu scorul de 3-1, prin „dubla” lui Sergiu Arnăutu (14, 30) și reușita lui Alex Zaharia (56), pentru gazde marcând, pe final, Gliga (89).

Cu aproape jumătate din echipa de start schimbată față de meciul cu UTA, Petrolul și-a păstrat și la Călărași apetitul ofensiv de care dăduse dovadă, în ciuda eșecului suferit pe „Ilie Oană”, în fața arădenilor. Și, într-o confruntare care, privind distribuțiile celor două combatante, a semănat cu una de prim eșalon, cei mai mulți dintre jucători respirând de-a lungul carierelor lor aerul Ligii I, „lupii” au fost cei care, încă din primele minute, și-au confirmat apăsat intențiile de promovare pe care le au în acest sezon.

Echipa lui Flavius Stoican a început întâlnirea în jumătatea adversă, iar după ce Mario Bratu (7) a semnat prima șansă de gol, trimițând peste transversală dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, a ieșit la rampă golgheterul incontestabil al „lupilor”, Sergiu ARNĂUTU.  Atacantul petroliștilor a deschis scorul atunci când, rămas singur cu portarul gazdelor, după o pasă a lui Marinescu, a plasat balonul pe lângă Calancea (14), iar un sfert de oră mai târziu a reușit „dubla”, după ce a executat perfect o lovitură liberă de la 22 metri, lateral stânga, așezând balonul, lângă bară, la colțul scurt!

Astfel, după doar o jumătate de oră, Petrolul lua un avantaj important, cu care avea să intre și la cabine, chiar dacă, pe final de repriză, călărășenii au fost foarte aproape să reducă din handicap. Honciu (44) a încercat poarta cu un  șut de la 25 de metri, dar Lungu s-a întins și a respins de lângă bară, iar Bawab (45+2) a fost autorul unui „luft” memorabil, nereușind să lovească mingea dintr-o poziție perfectă, singur la 4-5 metri în fața buturilor ploieștene!

Lucrurile s-au lămurit definitiv după pauză, ZAHARIA (56) obligându-l pe Calancea să scoată și pentru cea de-a treia oară mingea din plasă, cu un șut de la 10 metri, lateral stânga, trimis la colțul scurt. Astfel, jocul a curs spre un final liniștit, atâta vreme cât Dunărea n-a avut cum să forțeze o răsturnare miraculoasă, golul lui Gliga (89 – vole frumos, după o pasă în adâncime, ce a depășit apărarea ploieșteană) nemaiputând schimba soarta partidei.

Urmează Farul, tot în deplasare!

Petrolul a bifat, astfel, cea de-a doua victorie pe teren străin din acest campionat, iar în etapa viitoare va evolua tot în deplasare. Ploieștenii vor merge la Constanța, pentru confruntarea cu Farul, ce se va desfășura luni, 26 august, de la ora 18.00.

Dunărea Călărași – FC Petrolul Ploiești 1-3 (0-2)

Marcatori: Gliga (89)/Arnăutu (14, 30), Zaharia (56).

Dunărea: Calancea – Ekrem (64 Săbăngeanu), Mutu, Lopez Varela, Mendy – Boboc – Marone (46 Zete), Bawab (76 Gliga), Honciu (cpt), Malolo – B. Rusu. Antrenor: Cristian Pustai.

FC Petrolul: Lungu – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Țicu – Mihăescu, Meza Colli – Bratu (69 I. Stoica), Marinescu (cpt) (84 Racu), Zaharia – Arnăutu (76 Saim Tudor). Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureș) – Cristian Marchidan și Stelian Slabu (ambii Brăila).

Arbitru de rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043