Duelul liderelor n-a avut istoric

FC Petrolul a tranşat de o manieră categorică duelul liderelor din C2 şi C3, învingând-o astăzi, în jocul disputat la Strejnic, pe Progresul Spartac Bucureşti. „Lupii” s-au impus cu scorul de 6-0 (1-0), într-un meci cu două autogoluri ale bucureştenilor, „semnate” de Stoian şi Oancea, şi patru reuşite ale ploieştenilor, trecute în contul lui Antoche, Păun, Nini Popescu şi Ciocâlteu.

Jucat pe terenul secund al bazei de la Strejnic, în condiţii atmosferice mai degrabă vitrege, meciul de astăzi a reprezentat, în cele din urmă, un bun antrenament pentru elevii lui Romulus Ciobanu. Asta pentru că ploieştenii au dominat cap-coadă confruntarea şi s-au impus cu un scor categoric, lucru la care au contribuit, ce-i drept, şi adversarii, cu două autogoluri, câte unul în startul fiecarei reprize.

Petrolul a deschis scorul în minutul 9, atunci când, după o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Velisar, fundaşul central Stoian a deviat greşit cu capul, propulsând balonul în vinclul din stânga coechipierului său dintre buturile Progresului, Răduţă.

Şi dacă până la pauză au reuşit să ţină, cât de cât, ritmul, bucureştenii s-au prăbuşit definitiv după reluare. ANTOCHE (57) a majorat diferenţa cu o lovitură de cap trimisă din colţul careului mic, după o lovitură liberă bătută de căte Nini Popescu, iar Oancea (62) a înscris, şi el, în proprie poartă, atunci când s-a interpus nefericit la o centrare venită de pe stânga.

Imediat, PĂUN (64), scăpat singur pe zonă centrală, l-a „executat” pe portarul bucureştenilor, pentru ca NINI POPESCU (71) să profite de un „cadou” primit de la Ştef, cel care a scăpat balonul din mâini la o centrare, permiţându-i mijlocaşului petrolist să trimită în poarta goală. Recitalul ofensiv al „lupilor” s-a încheiat cu un sfert de oră înainte de finală, atunci când CIOCÂLTEU, bine lansat în adâncime de către Niţescu, a plasat balonul pe lângă Ştef.

S-a terminat, astfel, 6-0, Petrolul bifând un succes consistent la penultimul test din această iarnă. Sâmbătă, „găzarii” vor încheia seria verificărilor, cu un meci programat pe terenul colegei de eşalon CS Aninoasa.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

………………..

FC Petrolul Ploieşti – Progresul Spartac Bucureşti 6-0 (1-0)

Marcatori: Stoian (9, autogol), Antoche (57), Oancea (62, autogol), Păun (64), N. Popescu (71), Ciocâlteu (75).

Petrolul (repriza I): Bolboaşă – Prunescu, Antoche, Frîncu – Catană, Cl. Tudor, Chindriş, Velisar – Lambru, Arnăutu, Cârjan.

Petrolul (repriza a II-a): Avram – Antoche (73 M. Bratu), Ichim, Olaru – Saim Tudor, Chindriş (62 Niţescu), Andor, Ţicu – N. Popescu, Ciocâlteu, Păun. Antrenor: Romulus Ciobanu.

Progresul Spartac: Răduţă – Buliga, Oancea, Stoian, Lixandru – Frangu – Militaru, Donca, Nechita, Tudorache – Stanciu. Au mai jucat: Ştef – Ivaşcu, Iordan, Purice, Stângă. Antrenor: Andrei Eremia.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21832
31832
41831
51826