Echipa de juniori „U 15” merge la „Mondial de la Saint Pierre de Nantes”

Echipa de juniori „U 15” a clubului nostru, pregătită de către Marius Manolache, va participa în premieră, în perioada 24 și 29 aprilie 2018, la Turneul „Mondial de la Saint Pierre de Nantes”, din Franța.

Inițiativa participării a venit din partea suporterilor petroliști, care au dorit ca juniorii să aibă ocazia de a acumula experiență internațională prin înfruntarea unor echipe de prestigiu din Europa.

„Ca să poți forma tineri jucători, trebuie să îi pui în fața unor provocări inedite. De aceea, vrem ca prin participarea în cadrul acestui campionat, juniorii să întâlnească alte echipe, alte stiluri de joc și alte mentalități. Va fi o experiență foarte utilă pentru ei. Este o inițiativă venită din partea suporterilor și ne bucură să vedem că gândim la fel, că vrem să investim în tinerii prahoveni, în viitorul echipei Petrolul Ploiești”, a declarat Cristian Nicolae Vlad, președinte al Asociației Clubul Sportiv Petrolul 52.

Juniorii sunt, de asemenea, una dintre prioritățile partenerului – finanțator Veolia România, care a făcut posibilă deplasarea „lupișorilor” în Franța pentru acest turneu. Prin astfel de acțiuni, Veolia consolidează un parteneriat puternic, pe termen lung, care să asigure toate condițiile pentru perfomanță sportivă a echipei de juniori și a „lupilor galbeni”.

Turneul va aduce laolaltă echipele U15 reprezentând 24 de cluburi, din care 8 echipe vor fi internaționale, 8 echipe „naționale” franceze și 8 echipe regionale. Printre echipele U15 care au participat în edițiile din anii trecuți se numără Olympique de Marseille, FC Nantes, Slavia Praga, FC Shalke 04, Olympique Lyon, Paris Saint-Germain  sau Bayer Leverkusen.

Competiția se va desfășura alcătuirea, în prima fază, a patru grupe de câte șase echipe fiecare, primele două clasate urmând să avanseze în turul următor, care va stabili ocupantele poziţiilor 1-8. De asemenea, locurile trei-patru din fiecare grupă vor merge în turneul  pentru poziţiile 9-16, iar formaţiile de pe locurile cinci şi şase vor participa în turneul de stabilire al poziţiilor 17-24. În această a doua fază, jocurile se vor disputa în sistem eliminatoriu (sferturi de finală, semi-finale și finală). Astfel, fiecare echipă va disputa 8 partide, primul meci având loc pe 25 aprilie 2018, iar ultimul având loc pe 28 aprilie 2018.

Pentru această competiţie, delegaţia petrolistă va fi formată din 16 jucători și trei membri ai staff-ului tehnic.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21832
31832
41831
51826