Ecuaţie rezolvată: adio Serie C!

Petrolul a câştigat, astăzi, la Alexandria şi îndrăznim să spunem că şi-a asigurat, cu cinci etape înainte de finalul campionatului, promovarea în eşalonul secund. „Lupii” au făcut spectacol pe terenul ocupantei locului secund, impunându-se cu scorul de 4-1 (4-0), prin tripla lui Arnăutu şi reuşita spectaculoasă a lui Saim Tudor.

Duelul de la Alexandria n-a fost nici pe departe un derbi, ci s-a transformat într-o veritabilă demonstraţie de forţă a Petrolului. Trupa lui Romulus Ciobanu şi-a pulverizat potenţiala rivală la promovare, demonstrând, chiar la ora adevărului, că accederea în eşalonul secund nu-i poate fi contestată în niciun fel, iar surghiunul în catacombele fotbalului românesc se apropie de final. Şi, din dorinţa „lupilor” de a-şi confirma supremaţia s-a născut o victorie poate surprinzătoare prin proporţiile scorului, dar absolut justificată dacă o privim prin prisma modului în care s-au derulat ostilitătiţe pe teren.

Practic, lucrurile au stat într-un relativ echilibru doar preţ de vreun sfert de oră, după care tăvălugul „galben-albastru” n-a mai putut fi oprit de către teleormăneni. ARNĂNUTU (18 – şut de la 14 metri, după o pasă primită de la Chindriş şi 23 – reluare din mijlocul careului, la capătul unei lovituri libere de pe dreapta) a deschis spectacolul, cu două execuţii demne de un atacant rasat, iar SAIM TUDOR (34) l-a continuat, cu un gol superb, un şut din unghi lateral dreapta, de la 10-12 metri, la vinclul opus. Şi furia ploieştenilor a continuat cu încă o reuşită până la pauză, trecută, din nou, în contul lui ARNĂUTU (40), golgheterul „găzarilor” învingându-l pe nefericitul Olteanu după ce a scăpat singur spre poarta adversă.

La adăpostul avantajului categoric, elevii lui Romulus Ciobanu şi-au permis să tragă frâna de mână după pauză, dându-le şansa gazdelor să reducă din handicap. Dar, şi asta, tot după un gol trecut în contul unui fotbalist al Petrolului, Ichim (69) respingând nefericit, în propria-i poartă, un balon ce a ricoşat din bară. 4-1 a fost şi scorul final, venit, aşadar, ca o concluzie a luptei pentru promovare.

Cu Voinţa Turnu Măgurele, vineri, de la ora 18.00

După victoria de astăzi, Petrolul a acumulat 53 de puncte, aşezând o diferenţă de şapte lungimi faţă de AFCM Alexandria şi de zece de Voinţa Turnu Măgurele, echipă care va juca, însă, mâine, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna 2.

Etapa viitoare, Petrolul o va întâlni, pe „Ilie Oană”, chiar pe Voinţa, partida urmând să se dispute vineri, 27 aprilie, de la ora 18.00.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sporpictures.eu

……………………………………………..

AFCM Alexandria – FC Petrolul Ploieşti  1-4  (0-4)

Marcatori: Ichim (69, autogol)/Arnăutu (18, 23, 40), Saim Tudor (34)

AFCM Alexandria: Olteanu – Ed. Sârbu (65 Vâlcică), Ciocoteală, Floricel, Fl. Radu (cpt) – Calofir, Mitran (65 Vârtej) – Terci (42 Boşoteanu), Căpăţână (83 Oprescu), Desculţu – Barbălată. Antrenor: Marius Stoica.

FC Petrolul: Bolboşă – Antoche, Ichim, Ţicu – Saim Tudor, Chindriş (cpt) (78 Prunescu), Andor (65 Cârjan), Velisar – N. Popescu, Arnăutu (67 Lambru), Păun (46 Ciocâlteu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Au arbitrat: Paul Unimatan (Zalău) – Mihăiţă Necula (Bucureşti) şi Alexandru Midvichi (Bucureşti).

Observatori: Iulian Ivan (Giurgiu) şi Aurel Ionescu (Bucureşti).

Următorul meci

AFC Astra vs FC Petrolul Ploiești (On time)

Liga 2

Clasament

LocClubMPct
11130
21127
31126
41125
51121