Fără alți pași greșiți!

Petrolul revine, mâine dimineață, pe „Ilie Oană”, având nevoie ca de aer de o victorie în meciul cu Concordia Chiajna, pentru a nu se depărta și mai mult de zona promovării. Partida va începe la ora 11.30.

După ce reușiseră să lege două succese consecutive, cu Pandurii și cu Daco-Getica, petroliștii n-au izbutit să-și continue drumul spre partea superioară a ierarhiei, înfrângerea suferită, la jumătatea săptămânii, în derbiul cu Rapid distanțând, din nou, formația lui Flavius Stoican de zona promovării. Nu e timp, însă, de lamentări, pentru că, pe „Ilie Oană”, sosește Concordia, iar victoria este, o dată în plus, absolut necesară, asta pentru ca obiectivul propus la startul sezonului să nu fie pus, din ce în ce mai serios, sub semnul întrebării.

Un joc care, cu siguranță, se anunță cât se poate de dificil, Concordia nefiind, nici pe departe, un adversar comod. Vine cu un antrenor nou-instalat pe banca tehnică, Erik Lincar, cel care a dus-o pe Turris până pe primul loc al clasamentului în acest sezon, cu un lot valoros și cu un moral bun după victoria obținută, în ultima etapă, asupra Călărașului.

Nu ne rămâne, însă, decât să sperăm că „lupii” vor fi reușit să se recupereze după dezamăgirea provocată de eșecul din „Regie” și vor găsi resursele necesare, fizice și sportive, pentru a obține, astăzi, cele trei puncte atât de necesare într-o luptă ce pare din ce în ce mai dificilă. Din păcate, însă, petroliștii nu vor avea nici acum efectivul complet, Marinescu, Walace, Sîrghi sau Racu urmând să rămână, și de această dată, în afara lotului, ei nefiind complet refăcuți după accidentările suferite pe parcursul acestui sezon.

Partida dintre FC Petrolul și Concordia va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Kovacs Szabolcs (Carei) – Adrian Vornicu (Iași) și Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmbovița), arbitru de rezervă fiind Alin Constantin Olaru (Rm. Vâlcea). Ca observatori au fost delegați Gheorghe Mihalache (Buzău) și Emil Tudor (Târgoviște).

Cine sunt adversarii

Club de la periferia Bucureștiului, CS Concordia Chiajna a fost înființat încă din 1957, purtând, de-a lungul anilor, diverse denumiri. Nu a depășit, însă, decât foarte târziu nivelul eșaloanelor inferioare, abia în 2007 ajungând să debuteze în Liga 2. Iar expansiunea pe plan economic a comunei ilfovene a coincis și cu creșterea fotbalistică, Concordia izbutind, în 2011, să urce în Liga I, acolo unde avea să se mențină până la finele stagiunii trecute, fără să atingă, însă, în toată această perioadă, vreo performanță demnă de luat în seamă.

Revenită, în vară, la startul eșalonului secund, gruparea din Chiajna era cotată drept una dintre candidatele la promovare, în condițiile în care își păstrase un nucleu de jucători cu experiență în Liga I: Dobrosalvievici, Dumitraș, Ivanovici, Grădinaru, Tîrcoveanu sau Batin. Doar că startul de sezon, cu 13 puncte obținute în primele zece meciuri disputate, nu a fost unul chiar încurajator, așa că, între-timp, Concordia a fost și una dintre echipele de eșalon secund ce a schimbat antrenorul, Erik Lincar luându-i, de curând, locul lui Laurențiu Diniță.

Ultima întâlnire directă dintre FC Petrolul și Concordia Chiajna s-a jucat în urmă cu aproape patru ani, mai exact pe 09 noiembrie 2015, atunci când, tot pe „Ilie Oană”, cele două formații încheiau la egalitate, 1-1. Atunci, în „11”-le de start al ilfovenilor se regăseau Ștefan Bărboianu și Cristian Sîrghi, în vreme ce pentru Petrolul juca Laurențiu Marinescu, cei trei fiind, acum, coechipieri în lotul „lupilor”.

Lot de jucători:
Portari: 24. Ionel Mișu (18 ani); 33. Alexandru Greab (27 ani); 99. Alexandru Costache (20 ani).
Fundași: 2. Vladimir Andrei Georgescu (21 ani); 4. Alexandru Stănică (19 ani); 12. Nicușor Fota (23 ani); 15. Andrei Paliu (19 ani); 17. Alin Dobroslavevici (25 ani); 19. Robert Riza (20 ani); 22. Vlad Olteanu (24 ani); 23. Cristian Albu (26 ani); 25. Andrei Dumitraș (32 ani);
Mijlocași: 5. Lucian Ion (26 ani); 6. Yanis Hamzaoui (Franța, 23 ani); 7. Petre Ivanovici (30 ani);  10. Costin Ciucureanu (19 ani); 11. Marian Obedeanu (19 ani); 18. Andrei Costin Tîrcoveanu (22 ani); 20. Ionuț Păun (19 ani); 30. Robert Ivan (19 ani); Cristinel Matei (24 ani).
Atacanți: 9. Bilal Bari (Maroc, 22 ani); 19. Alexandru Nica (21 ani); 21. Cosmin Neagu (28 ani); 27. Romain Davigny (Franța, 25 ani), 29. Paul Batin (32 ani).
Antrenor: Erik Lincar

Următorul meci

Farul Constanța vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Viitorul, Ovidiu
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826