FC Argeș – FC Petrolul/Ultima etapă, șansa unui nou început!

Sezonul regulat din Superliga se încheie mâine, cu un meci cât se poate de important pentru echipa noastră, în deplasare cu FC Argeș (ora 17.30).

În Trivale, “lupii” merg în căutarea unui rezultat pozitiv, cu care să pună capăt seriei de patru înfrângeri consecutive și care să le fie de ajutor, în același timp, pentru partea decisivă a sezonului, atunci când se va da lupta pentru supraviețuirea pe prima scenă. Un meci la fel de important și pentru gazde, ce trec, la rândul lor, printr-o perioadă deloc fastă, marcată și de o schimbare petrecută, chiar în această săptămână, la nivelul băncii tehnice.

„Întâlnim o echipă de tradiție, cu un lot bun, dar care încă se caută. Noi venim după o serie de meciuri grele și ne dorim foarte mult să facem un joc bun și să ne întoarcem acasă cu un rezultat pozitiv”, a spus Florin Pîrvu, încrezător în faptul că echipa pe care o pregătește se află pe o pantă ascendentă, așa cum a dovedit-o în confruntarea din etapa precedent. „Ultimul joc ne-a dat speranța că se poate. E drept, rezultatul nu a fost unul care să ne mulțumească, dar prestația noastă a fost la un nivel bun și sper să păstrăm acest trend. Mergem la Pitești cu dorință mare să câștigăm puncte, ne-am pregătit foarte bine în această săptămână, nu avem mari probleme de lot și sperăm ca jocul de mâine să fie un nou început pentru noi”, a mai afirmat tehnicianul „galben-albaștrilor”.

Întâlnirea de la Pitești poate consemna și debutul lui Ricardo Grigore în tricoul „lupilor”, fundașul central ajungând, în această săptămână, la Petrolul, după ce, în prima parte a sezonului, a evoluat pentru FC U Craiova 1948. „Am fost dorit de oamenii de aici, am fost primit foarte bine și sunt bucuros că sunt, în acest moment, la Petrolul! Dumnezeu mi-a dat ocazia să joc la echipe cu istorie, cu suporteri minunați, iar asta mă motivează și sper să nu dezamăgesc. Îmi doresc să evolez cât mai bine și să ajut la îndeplinirea obiectivului”, a mărturisit Ricardo Grigore. „La Pitești întâlnim o echipă rănită, dar sper să facem un joc bun și să obținem victoria. Este ultimul examen înainte de play-out și avem nevoie de cele trei puncte! Important este să fim uniți, să strângem rândurile, să jucăm bine, iar atunci vor veni și punctele”, a mai spus noul jucător al Petrolului.

Partida de mâine va începe la ora 17.30 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Radu Petrescu (București) – Mircea Grigoriu (București) și Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe). Rezervă: Claudiu Marcu (Constanța). Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache (București). Arbitru AVAR: Cristina Trandafir (București). Observatori: Ioan Onicaș (Zalău) și Ion Cățoi (București).

Ce ne așteaptă în play-out

Calculele pentru faza play-out sunt greu de făcut, doar meciurile din ultima rundă urmând să limpezească situația din clasament la nivelul locurilor 7-16. În funcție de poziționarea din ierarhia finală a sezonului regulat se va face și programul din play-out, aplicându-se metoda „Tabelei Berger”.

Conform regulamentului, în play-out se va juca doar un singur tur, fiecare echipă având de disputat, astfel, un total de 9 meciuri, iar la drum se va pleca după înjumătățirea punctajului acumulat de-a lungul sezonului regulat. Astfel, distanțele dintre echipe vor fi foarte mici, iar lupta pentru supraviețuire se anunță a fi una extrem de palpitantă. Ultimele două clasate vor retrograda direct, în vreme ce ocupantele pozițiilor 13 și 14 vor susține jocuri de baraj cu formațiile de pe locurile 3 și 4 din eșalonul secund.

Prima etapă din play-out se va juca în intervalul 17-20 martie, iar, după aceea, campionatul va fi întrerupt pentru două săptămâni, urmând să facă loc acțiunilor echipelor reprezentative.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043