FC Argeș – FC Petrolul/ Un derby cu multe implicații

Prima parte a sezonului 2019-2020 se apropie de final, în weekend fiind programată penultima etapă a turului de campionat. Capul de afiș al rundei este, fără doar și poate, duelul dintre FC Argeș Pitești și FC Petrolul Ploiești, două dintre formațiile care emit pretenții justificate pentru un loc în primul eșalon. Întâlnirea de mâine, ce se va disputa pe stadionul „Nicolae Dobrin”, va începe la ora 19.30.

Revenită pe podium după etapa intermediară derulată la mijlocul acestei săptămâni, formația noastră merge la Pitești în căutarea unui nou rezultat pozitiv, care să-i consolideze postura din clasament. O victorie ar fi, fără doar și poate, extrem de importantă, pentru că i-ar duce pe „lupi” tot mai aproape de zona promovării directe, dar, în același timp, ar și crea o diferență importantă față de rivala de mâine seară, într-un moment în care FC Argeș arată o revenire de formă, venind după șase meciuri consecutive fără înfrângere.

Petroliștii tratează, astfel, cu importanță maximă confruntarea de pe arena „Nicolae Dobrin”, elevii lui Flavius Stoican plecând, încă din această dimineață, către Pitești. După-amiază, ploieștenii vor efectua un antrenament în zonă, iar lotul deplasat în „Trivale” cuprinde lista veche a indisponibililor, Walace, Zaharia și Hamza Younes nefiind apți nici pentru această confruntare.

„Întâlnim un adversar care joacă fotbal, care încearcă să construiască și să își impună jocul. În plus, piteștenii vin și după o perioadă bună și, evident, moralul lor este unul ridicat. De aceea, trebuie să fim foarte atenți și să pregătim foarte bine această partidă. Deși am jucat multe meciuri într-o perioadă foarte scurtă, avem un tonus ridicat, suntem într-o formă bună și suntem o echipă foarte, foarte greu de bătut! Așa că, mâine va fi un meci cât se poate de interesant, între două formații care traversează o perioadă favorabilă și sper ca noi să fim cei care vom câștiga!”, a prefațat, Flavius Stoican, confruntarea din „Trivale”.

Așa cum era de așteptat, petroliștii vor avea, și la Pitești, susținerea unei galerii numeroase, prețul biletelor destinate sectorului  suporterilor oaspeților costând 5 lei și putând fi achiziționate de la fața locului.

Pentru întâlnirea de mâine a fost delegată o brigadă alcătuită din Marian Barbu (Făgăraș) – Stelian Slabu (Brașov) și Mihai Constantin Cantemir (Fărăgaș). Arbitru de rezervă va fi Bogdan Neculcea (București), iar observatori Andrei Ioniță (București) și Traian Marcu (Sibiu).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826