FC Petrolul – Academica Clinceni/Speranţa moare ultima!

Dacă promovarea directă e decisă, iar lupta pentru salvarea de la retrogradare s-a încheiat şi ea, singura necunoscută a eşalonului secund, înainte de consumarea ultimei etape, o reprezintă numele echipei ce va merge la barajul pentru Liga I. Petrolul şi “U” Cluj au rămas în cursa pentru treapta a treia, “lupii” având nevoie de o victorie în disputa de mâine, de pe “Ilie Oană”, cu deja promovata Academica Clinceni (ora 17.00), dar şi de un rezultat surpriză al celor de la Pandurii Tg Jiu, pe terenul lui “U” Cluj.

Duelul dintre FC Petrolul şi Universitatea va fi unul de la distanţă. Ambele joacă pe teren propriu şi întâlnesc adversare fără obiectiv, clujenii având şi avantajul celor două puncte în plus în clasament. Mai simplu vorbind, Petrolul îşi mai poate devansa rivala doar cu condiţia să câştige partida cu Academica Clinceni, iar Pandurii să “smulgă” un X2 pe terenul Universităţii. De menţionat şi că, în cazul unei egalităţi de puncte la final de campionat, FC Petrolul va ocupa poziţia a treia, fiind favorizată de rezultatele directe în raport cu gruparea clujeană.

Rămâne, aşadar, de urmărit ce se va întâmpla în această ultimă etapă. Evident, sperăm într-o victorie a Petrolului, fie şi doar de palmares, în faţa deja promovatei Academica Clinceni. Apoi, vom vedea dacă Pandurii, echipă salvată de la retrogradare şi care a scapăt şi de posibila penalitate de 9 puncte, va avea resursele necesare să încurce Universitatea, chiar pe “Cluj Arena”.

Oricum, “lupii” au tratat confruntarea de mâine ca pe toate cele de până acum, efectuând ciclul normal de pregătire în această săptămână. De astăzi, elevii lui Gheorghe Mulţescu au intrat în cantonament, iar în lotul de 20 de jucători se regăsesc şi două noutăţi absolute: Andrei Iacob şi Adrian Nicolae, primul component al formaţiei de Juniori “A”, cel de-al doilea provenit de la echipa de Juniori “B”! De la acest ultim meci al campionatului vor lipsi, în schimb, Alexandru Ţigănaşu şi Chrisovalantis Kozoronis, ambii reziliindu-şi, pe parcursul acestei săptămâni, înţelegerile cu FC Petrolul Ploieşti, în vreme ce Florin Borţa şi Dan Bucşa sunt indisponibili din cauza unor probleme medicale.

Partida de mâine va fi condusă de către Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti) – Daniel Mitruţi (Craiova) şi Marius Cristian Marchidanu (Brăila). Arbitru de rezervă va fi Marius Chiţu (Târgovişte), iar ca observatori au fost delegaţi Bogdan Zanfirescu (Botoşani) şi Traian Marcu (Sibiu).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043