FC Petrolul – ACS Energeticianul/Doar victoria contează!

Cu cinci puncte adunate în primele trei runde din 2019, Petrolul a ieşit, momentan, din zona în care se oferă biletele pentru primul eşalon. Şansele nu sunt, însă, nici pe departe compromise, handicapul ce îi separă pe “lupi” de echipele din faţa lor putând fi recuperat, dar, pentru asta, trupa lui Mugurel Cornăţeanu are nevoie să regăsească gustul victoriei şi să lege prestaţiile consistente. Iar primul prilej îl reprezintă meciul cu ACS Energeticianul, ce se va disputa mâine, de la ora 19.30, pe stadionul “Ilie Oană”.

Petroliştii trebuie să ţină aproape de zona promovării, aşa încât în meciul de mâine, cu ACS Energeticianul, nu există decât varianta victoriei. “Ne aşteaptă un meci dificil prin prisma presiunii existente la acest moment, pentru că echipele din faţa noastră nu au călcat greşit, şi-au câştigat jocurile şi s-au depărtat de noi. Vor fi mai multe schimbări în echipă, dar am mare încredere în jucătorii mei, trebuie să câştigăm cele trei puncte şi să fim din nou acolo, aproape de echipele din faţa noastră. Iar după aceea, important va fi să legăm victoriile, pentru că ele îţi aduc liniştea şi încrederea”, a prefaţat antrenorul Mugurel Cornăţeanu confruntarea de mâine seară, într-o conferinţă de presă a cărei înregistrare integrală o puteţi urmări mai jos.

„Poate că, la prima vedere, pare că ne aşteaptă un meci uşor. Dar, noi trebuie să-l tratăm cu seriozitate şi nu concepem decât victoria. Din păcate, egalul cu Metaloglobus ne-a tras un pic în jos, dar campionatul este lung, trebuie să uităm ce a fost, să luăm fiecare meci în parte şi să ne facem punctele. Atmosfera în vestiar este una bună, pozitivă, nu s-a pierdut nimic, nu cedăm lupta, mergem înainte şi trebuie să începem să câştigăm!”, a spus, la rândul său, portarul „galben-albaştrilor”, Cezar Lungu.

Pentru confruntarea cu ACS Energeticianul, petroliştii îi vor avea în lot pe Laurenţiu Marinescu, suspendat la Târgovişte, şi Sebastian Ghinga, refăcut după accidentarea ce l-a ţinut departe de gazon în ultimele două confruntări. Va lipsi, în schimb, Alexandru Saim Tudor, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

În tur, Petrolul s-a impus la Petroşani cu 3-0, meci ce a dat startul unei serii de trei victorii consecutive, tot atunci consemnându-se şi (re)debutul lui Laurenţiu Marinescu în tricoul “lupilor”.

Partida de mâine va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Eduard Ioniţă (Galaţi) – Cosmin Vatamanu (Bucureşti) şi Mihăiţă Necula (Bucureşti). Arbitru de rezervă va fi Marius Chiţu (Târgovişte), iar ca observatori au fost delegaţi Liviu Ciubotariu (Galaţi) şi Cristian Petropulos (Alba Iulia).

 

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043