FC Petrolul – AFC Hermannstadt 0-0/ Șah etern!

N-a fost să fie nici în această seară! Încă o remiză „albă” pe „Ilie Oană”, de data aceasta în duelul cu cea de-a doua clasată, AFC Hermannstadt, și ratăm șansa să ne detașăm în fruntea clasamentului.

Primele două clasate s-au ferit să riște în derbiul de pe „Ilie Oană”. N-a fost un meci neapărat „închis”, evident nici unul în care spectacolul să țină capul de afiș, ci, mai degrabă, ritmul întâlnirii a fost dictat de teama, prezentă în ambele tabere, de a nu greși decisiv. În plus, în cazul elevilor lui Nae Constantin, vrem nu vrem, deja se poate vorbi și de un oarecare blocaj, în condițiile în care în ultimele trei întâlniri disputate la Ploiești n-au reușit să înscrie, bifând tot atâtea remize „albe”!

Nici contra Sibiului, singura echipa cu maximum de puncte în play-off, până la ora startului de pe „Ilie Oană”, „lupii” n-au putut să găsească cheia cu care să desfacă defensiva vizitatorilor. Petrolul a fost echipa care a căutat mai mult să pună în pericol poarta adversă, lucru care, statistic, se va vedea, cu siguranță, și în raportul acțiunilor ofensive, dar, din nou, a lipsit inspirația ultimei execuții! Sau poate și șansa, care n-a fost de partea lui Bratu (20 – lovitură de cap, expediată de la 8 metri, peste transversală), Diarra (44 – șut de la 7 metri, lateral dreapta, mult alături) sau Huja (52 – „cap”, după un corner de pe dreapta, mingea trecând foarte puțin pe lângă poartă)! Au fost ocaziile cele mai mari ale confruntării, în condițiile în care Hermannstadt nu a punctat consistent nici la acest capitol, defensiva „galben-albaștrilor” făcându-și treaba aproape fără reproș.

S-a terminat, astfel, 0-0, un rezultat care ține deschisă lupta de la vârful clasamentului. Petrolul păstrează trei puncte în fața Sibiului și, cel puțin până mâine, șapte în fața Universității Cluj, echipă care o va întâlni, în această a treia etapă din play-off, pe Steaua București, pe propria arenă. Pentru noi urmează meciul de sâmbătă, de pe sinteticul de la Chiajna (ora 14.30), adică momentul potrivit să întrerupem seria de meciuri fără victorie și să sprintăm, poate chiar decisiv, către primul eșalon!

*Conform obiceiului din acest sezon, lovitura de start a întâlnirii a fost dată de către un fost jucător important al echipei noastre. La meciul din această seară, „misiunea” i-a revenit lui Irinel Manea, cel care a evoluat pentru Petrolul între 1987-1993, în aproape 100 de partide, în primele două eșaloane.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul – AFC Hermannstadt 0-0

FC Petrolul: Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, Chindriș (58 Seto) – Pîrvulescu, Tucaliuc (46 Măzărache), Bratu – Diarra (87 Jarovic). Antrenor: Nicolae Constantin.

AFC: Iliev – Pantea, Bejan, I.Stoica, Opruț – Alhassan (65 Năstăsie), Seto Mino, Biceanu (82 Buhăcianu) – Balaure (58 P. Petrescu), Hora (58 Paraschiv), Popescu (82 Oroian). Antrenor: Marius Măldărășanu.

Au arbitrat: Viorel Nicușor Flueran (Craiova) – Adrian Vornicu (Iași) și Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila).

Observatori: Cristian Sava (Bacău) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043