FC Petrolul – AFC Hermannstadt/ Derbiul care poate face diferența!

Etapa a treia din play-off propune un nou meci cu implicații majore în zona promovării. Petrolul o va întâlni, mâine seară, pe „Ilie Oană”, pe AFC Hermannstadt, având șansa să-și asigure, din nou, un avantaj confortabil față de principalele urmăritoare. Partida va începe la ora 19.00, biletele fiind disponibile on-line (pe www.entertix.ro) și la casa stadionului.

„Lupii” n-au luat tocmai startul pe care și l-ar fi dorit în acest play-off, obținând doar un singur punct din primele două confruntări. Distanța față de ocupanta locului trei, Universitatea Cluj, încă rămâne consistentă, de șase lungimi, iar echipa lui Nicolae Constantin își propune ca, mâine seară, să stabilească un ecart asemănător și față de AFC Hermannstadt, formație care, după două victorii obținute pe teren propriu, a ajuns să amenințe fotoliul liderului.

„Întâlnim cea mai în formă echipă din play-off, singura care a obținut șase puncte, dar aștept o reacție bună de la jucătorii noștri și, evident, un rezultat pozitiv. Am făcut analiza partidei cu Steaua, am văzut ce și unde s-a greșit, însă trebuie să lăsăm în urmă ce a fost, să fim pozitivi, să ne adunăm și să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut mâine seară”, a spus Nicolae Constantin, antrenorul petroliștilor, cel care a dezvăluit și problemele pe care le-a întâmpinat în ultima perioadă. „Nu obișnuiesc să mă plâng de felul meu, dar, sincer, nu m-am mai confruntat până acum cu greutățile pe care le-am avut în ultimele două săpătmâni. După întâlnirea cu Universitatea Cluj am avut, cred, 14-15 jucători cu gripă, asta însemnând că a trebuit să-i scoatem din antrenament timp de 3, 4, 5 zile, pe unii chiar și o săptămână! La meciul cu Steaua, de exemplu, primul „11” l-am stabilit în ultimul moment, pentru că seara aveam o echipă, dimineața alta, iar înainte să înceapă jocul a trebuit să fac, din nou, modificări din cauza acestei gripe… Nici pentru mâine nu știu ce formulă de start putem alcătui, pentru că și în momentul acesta avem 3-4 jucători cu probleme, chiar dintre cei care au jucat contra Stelei! De aceea nu știm dacă vom face schimbări, față de partida de la București, pentru că așteptăm să vedem, mai întâi, cine va fi apt, iar apoi vom acționa în consecință. Încă o dată: nu caut alibiuri, nu vreau să mă plâng, dar asta este situația în momentul de față! Pregătim jocul cât se poate de bine, trebuie să scoatem maximum din acest meci și vom face tot posibilul să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Sunt sigur că vor fi mulți suporteri în tribune care ne vor încuraja și nu vrem să-i dezamăgim din nou!”, a adăugat Constantin.

Întâlnirea de mâine seară a fost prefațată și de doi dintre echipierii „galben-albaștrilor”. „ Venim după un mic accident în etapa trecută, dar sperăm să fi învățat din el și să nu mai facem vreun pas greșit mâine seară. Hermannstadt este o echipă bună, avem și o revanșă de luat după înfrângerea suferită la ei în timpul sezonului regular, dar trebuie să avem determinare, astfel încât să obținem cele trei puncte puse în joc. Promovarea se va juca până în ultima etapă și totul depinde de noi, pentru că suntem la mâna noastră și nu trebuie să ne intereseze ce fac celelalte echipe. Luăm fiecare meci în parte, iar primul este cel de mâine, pe care trebuie să-l câștigăm”, a spus Marius Chindriș. „Va fi un meci greu! Întâlnim o contracandidată, o echipă omogenă, organizată bine atât defensiv, cât și ofensiv. Au jucători buni, care pot face diferența, dar cred că și noi alcătuim un grupă foarte bun, o echipă valoroasă. Va trebui să demonstrăm că suntem mai buni ca ei și să ne luăm, astfel, revanșa după înfrângerea din toamnă”, a completat și Cosmin Tucaliuc.

Declarațiile complete ale conferinței de astăzi pot fi urmărite pe FCP TV ().

Partida de mâine seară va începe la ora 19.00, biletele fiind disponibile atât on-line, pe www.entertix.ro (), cât și la casa stadionului „Ilie Oană”, deschisă, astăzi, până la ora 17.00, iar mâine de la ora 9.00 până la startul întâlnirii. Confruntarea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Viorel Nicușor Flueran (Craiova) – Adrian Vornicu (Iași) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă va fi Ovidiu Robu (Chitila), iar ca observatori au fost delegați Cristian Sava (Bacău) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Interesant de menționat este faptul că Viorel Flueran s-a aflat la centru și în meciul disputat, la Mediaș, în sezonul regular, atunci când Hermannstadt s-a impus la limită, cu scorul de 1-0!

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043