FC Petrolul – CSA Steaua 0-0/O șansă ratată. Au mai rămas trei!

Încă o remiză, „albă”, pe „Ilie Oană” și o altă posibilitate irosită pentru un sprint decisiv către primul eșalon! A fost 0-0 cu CSA Steaua, într-o atmsoferă incendiară, rezultat după care rămânem cu două puncte peste FC Hermannstadt și cu patru în fața Universității Cluj, cu trei etape înainte de finalul campionatului.

Ploieștiul s-a mobilizat într-o zi frumoasă de 1 Mai și „Ilie Oană” a fost, pentru prima dată după câțiva ani, aproape de sold-out. Cei peste 13.000 de spectatori au dat naștere unei atmosfere speciale, doar că, din păcate, spectacolul s-a limitat, mai mult, la ceea ce s-a întâmplat în tribune. Pe teren, Petrolul și CSA n-au găsit mutările prin care să iasă dintr-un șah etern și să forțeze „matul”, așa încât tabela a „înghețat” la un 0-0 pe care, cu siguranță, nu ni l-am fi dorit la început, dar cu care, în cele din urmă, cumva a trebuit să ne declarăm mulțumiți!

În prima repriză, Petrolul a dominat mai mult, dar s-a și expus unor contraatacuri tăioase ale oaspeților, nefructificate, din fericire, de către Chipirliu, Emilian Pacionel sau Enceanu. Totuși, „lupii” au fost cei care au ratat cea mai mare ocazie, atunci când Cebotaru (26) a rămas singur cu mingea în mijlocul careului advers, dar a tras pe direcția lui Iancu!

După pauză, jocul a scăzut și mai mult în intensitate. Seto (56) și Jarovic (58) au ridicat tensiunea în tribune, nereușind să fructifice două momente promițătoare, așa încât finalul s-a jucat cu pulsul ridicat și cu sufletul la gură, mai ales că, din minutul 78, petroliștii au rămas în inferioritate numerică, după ce „căpitanul” Vali Țicu a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu. Iar Avram (90+6) a salvat, practic, un punct, cu o paradă decisivă la șutul lui Emilian Pacionel!

Cu ce rămânem după acest 0-0? Practic cu aceeași situație de dinaintea meciului! Patru puncte diferență față de locul trei, modificarea fiind aceea că, acum, prima treaptă de dinafara promovării directe este ocupată de Universitatea Cluj, în vreme ce, pe doi, a urcat Hermannstadt. Mai avem trei „gloanțe” de tras, oricare dintre acestea putând fi decisiv, așa cum duelul de joi, de la Mediaș, cu FC Hermannstadt (ora 20.00) ne poate aduce biletele pentru Liga 1.

*Confor obiceiului, lovitura de start a meciului a fost dată de către un fost jucător important al „galben-albaștrilor”. La centrul terenului s-a aflat, astăzi, Nicolae Nuță, fostul atacant al Petrolului din cea de-a doua parte a anilor ’80.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul – CSA Steaua 0-0

FC Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Huja, Meijers, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto – Bratu (70 Constantinescu), Tucaliuc (46 Jarovic), Cioiu (70 D. Gheorghe) – Măzărache (81 Velisar). Antrenor: Nicolae Constantin.

Steaua: H. Iancu (cpt) – Oroian, Walace, Beța, Zaharia – Bărbulescu (84 Buhăescu), Șt. Pacionel – Ad. Popa (90+3 Răsdan), Enceanu (62 Mihăescu), E. Pacionel – Chipirliu (90+3 Huiban). Antrenor: Daniel Oprița.

Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureș) – Cosmin Bojan (Tg. Mureș) și Claudiu Șchiopeț (Brașov).

Arbitru de rezervă: Dorin Burloiu (Galați).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043