FC Petrolul – Dunărea Călărași/ Ora primei finale!

Pauza de iarnă se încheie oficial în acest weekend, Petrolul începând cursa de urmărire a plutonului fruntaș în meciul de mâine, de pe „Ilie Oană”, cu Dunărea Călărași. Întâlnirea va debuta la ora 12.00.

După ce a mutat pe toate planurile în această iarnă, Petrolul se pregătește pentru asaltul decisiv pe care îl va da, în această primăvară, în lupta pentru promovare. La șase puncte distanță de ultimul loc promovabil direct și la patru de poziția care duce la baraj, „lupii” sunt deciși să facă tot posibilul pentru a recupera terenul pierdut în prima parte a sezonului, privind fiecare joc de acum înainte ca pe o veritabilă finală!

„Nu avem timp de pași greșiți, aceasta este realitatea! Fiecare meci este decisiv pentru noi”, a fost, cât se poate de tranșat, antrenorul Constantin Enache, în conferința de presă organizată, astăzi, pentru a prefața debutul oficial din 2020.

„Suntem pregătiți pentru obiectivul pe care ni l-am propus!”

Tehnicianul „galben-albaștrilor” așteaptă cu nerăbdare jocul de mâine, fiind convins de faptul că echipa sa are argumentele necesare pentru a se lupta pentru obiectivul propus. „Sunt curios și aștept cu nerăbdare să începem campionatul. Am avut o perioadă lungă de pregătire, în care am încercat să ne cunoaștem și să punem lucrurile la punct, dar, desigur, oricât de mult ar fi timpul pe care îl avem la dispoziție, nouă, antrenorilor, nu ne ajunge niciodată și întotdeauna vor mai fi anumite aspecte de corectat sau de îmbunătățit! Ce vreau, însă, să le transmit jucătorilor este că, în momentul acesta, eu îi consider pregătiți pentru obiectivul pe care ni l-am propus! Să nu aibă nicio teamă, se află la un nivel bun și, dacă vor reuși să facă lucrurile pe care le-am stabilit cu toții în vestiar, atunci îi va aștepta un final glorios!”, a spus Costel Enache.

„Știm că nu vom avea un joc ușor mâine! Vom întâlni un adversar puternic, cu un statut de echipă venită din primul eșalon, cu un lot format din jucători cu experiență, foști prim-divizionari, și cu un antrenor care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Dar, acestea sunt lucruri care trebuie să ne facă să fim și mai motivați, și mai concentrați și să ne dorim și mai mult victoria”, a adăugat antrenorul „galben-albaștrilor”.

„Trebuie să luptăm până la ultimul joc”!

Instalat, la începutul acestui an, în funcția de director sportiv al Petrolului, Costel Lazăr  a mărturisit, în conferința de presă de astăzi, gândurile cu care pleacă la acest nou drum. „Îmi pare foarte bine că am revenit în familia Petrolului și sper să-mi depășesc performanțele, pe linie sportivă, pe care le-am reușit până acum. Plecăm la un proiect ambițios, știm că situația din clasament nu este una dintre cele mai favorabile, dar eu spun că, în această perioadă, ne-am luat măsuri în ceea ce privește îmbunătățirea lotului de jucători și sperăm să ducem lucrurile acolo unde ne dorim cu toții”, a spus Costel Lazăr.

„Începem de pe locul 8, dar atâta timp cât există șanse matematice va trebui să luptăm până la ultimul joc. Trebuie să ne facem un program pe termen scurt și foarte scurt, ceea ce înseamnă ca la fiecare joc să obținem maximum de puncte. Avem nevoie să legăm victorie după victorie, iar cel mai important meci este chiar cel de mâine, pe care trebuie neapărat să-l câștigăm! Ne propunem să ajungem pe podium, pe locurile 1 sau 2, ceea ce ar însemna promovarea directă, dar nu exclud nici varianta barajului, pentru că și aceasta este o cale de a merge în primul eșalon. Cert este, însă, că va trebui să adunăm puncte, iar fiecare meci poate fi decisiv și trebuie privit ca o finală!”, a mai afirmat oficialul „galben-albaștrilor”.

Petrolul – Dunărea, de la ora 12.00

Meciul de mâine, de pe „Ilie Oană”, va începe la ora 12.00, biletele fiind disponibile la casa stadionului, precum și on-line, accesând www.entertix.ro.

Casa de bilete va fi deschisă, astăzi, până la ora 19.00, iar mâine de dimineață începând cu ora 07.00 și până la startul confruntării.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826