FC Petrolul – FC Argeș 2-0/ Aer proaspăt!

Rupem seria negativă și schimbăm aerul, după victoria clară obținută, în această seară, pe „Ilie Oană”, în fața Argeșului! 2-0 la capătul celor 90 de minute, cu golurile semnate de către Gicu Grozav (14) și Constantin Budescu (84, pen), iar prima parte a sezonului regular din Superliga ne găsește cochetând cu locurile de play-off!

După cinci jocuri consecutive fără punct câștigat, am reușit, în această seară, să regăsim gustul victoriei. Și am făcut-o la capătul unei prestații convingătoare și după un meci controlat aproape în totalitate, în care succesul nu ne-a fost pus aproape deloc la îndoială.

Începutul a fost, e drept, cu emoții, pentru că Dobrosavlevici (3) a trimis cu capul, din marginea careului mic, în plasa laterală, la un corner bătut de pe dreapta, dar continuarea nu a mai lăsat loc de interpretări. Irobiso (9) l-a remarcat pe Straton, cu o reluare din 4-5 metri, după care și-a intrat în rol Gicu GROZAV (13), cel care a rupt echilibru cu o execuție demnă de perioada în care era un titular obișnuit al echipei naționale! „Un-doi” cu Irobiso, în mijlocul jumătății de teren a oaspeților, apoi o preluare, cu capul, pe poziție viitoare ce i-a permis să demareze pe lângă Tofan și, odată pătruns în careu, un șut cu care a catapultat balonul sub transversala porții apărate de către Straton: 1-0!

Imediat, Irobiso (15) a avut șansa lui 2-0, dar a ratat de puțin ținta cu o reluare din careu, după centrarea lui Măzărache, la fel cum a făcut-o și Mathaus (35), cu o lovitură de cap trimisă la o palmă de bara din dreapta, după o centrare venită dintr-un corner de pe stânga! În replică, până la pauză, Argeșul a sperat la șuturile lui Ișfan (22) și Meza Colli (43), dar, de fiecare dată, Vâlceanu a avut răspunsul potrivit.

După reluare, Grozav a contribuit și la ruperea echilibrului numeric de pe teren, obligându-l pe Alceus (56) să comită un fault echivalent cu cel de-al doilea cartonaș galben și, automat, cel roșu, iar piteștenii, rămași în zece pentru mai bine de o jumătate de oră, și-au arătat limitele ofensive. Astfel, jocul a devenit la discreția elevilor lui Nicolae Constantin, cel care a mutat inspirat, doi dintre oamenii veniți de pe bancă punându-și amprenta pe golul doi. Bratu, cu un dribling scurt, l-a determinat pe bulgarul Raynov să-l faulteze în careu, iar penaltiul dictat de către Colțescu i-a dat posibilitatea lui BUDESCU să înscrie din nou pentru Petrolul după 12 ani, dar pentru prima data în primul eșalon!

2-0 a fost scorul final, iar cea de-a șasea victorie stagională ne duce la cota 20 și ne dă dreptul să luptăm, în continuare, pentru un loc în play-off! Sâmbătă, 29 octombrie, începem returul sezonului regular, cu un meci pe terenul lui FC Voluntari, ce se va disputa de la ora 19.00.

Foto: Cristi Stavri și Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul – FC Argeș 2-0 (1-0)

Marcatori: Grozav (14), Budescu (84, pen.).

FC Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, Huja – Borța (89 Olaru), Seto (89 Dumitriu), Jair, Țicu (cpt) – Măzărache (58 Bratu), Irobiso, Grozav (79 Budescu). Antrenor: Nicolae Constantin.

FC Argeș: Straton – Tofan (cpt), Dobrosavlevici, M. Constantin, Latovlevici (79 Șerban) – Meza Colli (46 Bertrand), Njike – Calcan (61 Raynov), Alceus, Ișfan (79 Crețu) – Garita. Antrenor: Constantin Schumacher.

Cartonașe galbene: Latovlevici (25), Alceus (34, 57), Njike (41), Garita (50), Straton (84).

Cartonaș roșu: Alceus (57).

Au arbitrat: Sebastian Colțescu – Sebastian Gheorghe și Marius Badea.

Rezervă: Rareș Vidican.

Arbitru VAR: Marian Barbu.

Arbitru AVAR: Marius Marchidanu.

Observatori: Corneliu Fecioru (pentru arbitraj) și Ion Ion (pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043