FC Petrolul – Gloria Buzău/Doar pentru onoare

Faza play-out a Ligii 2 va trece, în weekend, de prima jumătate, odată cu jocurile etapei cu numărul patru. Rundă în care FC Petrolul va evolua pe teren propriu, cu Gloria Buzău, partida urmând să se dispute mâine, de la ora 12.30, în direct pe Digisport, LookSport și Telekomsport.

La o săptămână distanță de la eșecul cu Concordia Chiajna, „lupii” revin pe „Ilie Oană”, pentru penultima evoluție pe teren propriu din acest sezon. O stagiune ratată și din cauza mult prea multora puncte pierdute în jocurile de acasă, două dintre acestea chiar în fața adversarei de mâine, Gloria Buzău. A fost 1-1 la finalul anului trecut, într-un meci care, avea să se vadă ulterior, a atârnat, și el, cât se poate de greu în ratarea obiectivului propus la începutul campionatului.

Mâine, însă, nu va mai fi miză, doar palida consolare a ocupării primului loc în serie mai fiind în joc în ceea ce-i privește pe petroliști. Cu o victorie, elevii lui Octavian Grigore și-ar consolida poziția din fruntea Grupei B, în vreme ce, pentru buzoieni, un rezultat pozitiv pe „Ilie Oană” ar echivala, practic, cu risipirea oricăror emoții în ceea ce privește retrogradarea directă și chiar a locului de baraj.

Pentru jocul de mâine, din lotul petroliștilor va lipsi marcatorul de la acel 1-1 din toamnă, fundașul central Marian Huja fiind, în continuare, accidentat. Pe lista indisponibililor s-au mai adăugat, în această săptămână, portarul Georgi Kitanov și mijlocașul Silviu Pană, rămânând de văzut, astfel, pentru ce „11” va opta, în această confruntare, tehnicianul „galbena-albaștrilor”.

Partida va fi arbitrată de către o brigadă alcătuită din Robert Avram (Pitești) – Doru Zamfir (Slatina) și Marin Nicușor (Suseni – Argeș). Arbitru de rezervă va fi Marius Naidin (Pitești), iar ca observatori au fost delegați Ionel Popa (Pașcani) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Restanța de la Tg. Jiu se joacă miercuri

Săptămâna viitoare petroliștii vor avea parte de două deplasări, ultimele ale sezonului. Astfel, miercuri, de la ora 17.00, vor disputa, la Tg. Jiu, restanța cu Viitorul Pandurii, pentru ca duminică, de la 12.30, să meargă Slobozia, pentru confruntarea cu Unirea, formație care luptă pentru evitarea retrogadării.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043