FC Petrolul – Nizhny Novgorod 1-1/ Prima remiză a anului!

Petrolul a început cu o remiză stagiul de la Side, încheind nedecis, 1-1, meciul cu divizionara secundă rusă FC Nizhny Novgorod. „Lupii” au fost aproape de cea de-a cincea victorie a anului, după ce au deschis scorul prin Deac (77), fiind egalați, însă, aproape de finalul confruntării.

Formația lui Costel Enache continuă să fie neînvinsă în meciurile de pregătire susținute în 2020, iar astăzi se poate spune că a avut parte de cel mai solicitant test dintre cele cinci susținute de la începutul anului și până acum. În fața unei echipe solide, bătăioasă, dar și suficient de tehnică încât să pună destule probleme, petroliștii s-au comportat curajos, lucru cu atât mai îmbucurător cu cât au avut în permanență, pe teren, cel puțin trei jucători eligibili „U19”, iar pe final aproape întreaga linie defensivă a fost formată din juniori: portarul Apostolachi (2000), fundașii centrali Nicolae (2003) și Manolache (2000) și fundașul stânga Constantinescu (2002)!

Prima jumătate a confruntării le-a aparținut rușilor, Nizhny având și cele mai clare situații de gol ale primei reprize, însă Raul Avram a salvat, de lângă bara din stânga sa, la lovitura de cap a lui Maksimenko (32), iar apoi l-a blocat, în marginea careului mic, pe Sagitov (34).

Raportul de forțe s-a inversat după pauză, Petrolul fiind echipa care a avut posesia și a inițiat mai multe acțiuni ofensive. Drept răsplată, „lupii” au deschis scorul, atunci când, după un corner bătut de către Marinescu, de pe dreapta, DEAC (77) a reluat cu capul, de la 6-7 metri, învingându-l pe Smirnov!

N-a fost suficient, însă, pentru o nouă victorie, Nizhny reușind să restabilească echilibrul șapte minute mai târziu, după ce Zuev (84) a profitat de o nesiguranță a defensivei „galben-albaștrilor” și a parafat rezultatul final: 1-1.

În meciul disputat pe unul dintre terenurile de la „Kamelya Collection”, Costel Enache a folosit, cu o singură excepție, toți jucătorii pe care îi are sub comandă, doar Younes Hamza fiind menajat, după ce, la antrenamentele de ieri, a acuzat o durere la picior.

Următorul meci va fi programat vineri, tot în compania unei divizionare secunde din Rusia, SC SKA Khabarovsk.

FC Petrolul – FC Nizhny Novgorod 1-1 (0-0)

Marcatori: Deac (77)/Zuev (84).

FC Petrolul (repriza I): Avram – Olaru, Răuță, Sîrghi, Țicu – Pierce – Bratu, R. Enache, Saim Tudor, Vajushi – Arnănutu.

FC Petrolul (repriza II): Avram (70 Apostolachi) – Bărboianu, Răuță (70 Constantinescu), Nicolae, Manolache – Meza Colli – Deac, Marinescu, Nițescu, Roige – Blănaru. Antrenor: Constantin Enache.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043