FC Petrolul – NK Osijek 1-1 (1-0)/ Egal la final de cantonament

Ultima verificare din această vară a echipei noastre s-a incheiat nedecis, 1-1 (1-0) cu ocupanta poziției a treia din ultima ediție a campionatului Croației, NK Osijek.

Într-un meci desfășurat in Slovenia, la Krizevci, „lupii” s-au aflat la cinci minute distanța de primul succes al acestei perioade precompetițională. Petrolul a condus-o pe NK Osijek, formație ce se pregătește pentru turul preliminar din Conference League, din prima repriză, după o execuție “marca” Constantin Budescu (35): un corner de pe stânga, bătut direct pe poartă, la prima bară, la care portarul Baresic s-a lăsat păcălit de traiectoria balonului!

Reușita lui „Budi” a venit pe fondul unui joc bun al elevilor lui Florin Pirvu, aflați aproape de gol și în alte câteva rânduri pe parcursul primei părți. Meijers (8 – lovitură de cap, din marginea careului mic, alături de poartă), Moldoveanu (19 – șut de la 20 metri, lateral dreapta, la colțul scurt, dar în plasa laterală) sau Cojocaru (22 – șut de la 16 metri, lateral stânga, în diagonală, pe lângă colțul lung) au prefațat, cumva, reușita lui Budescu, la fel cum, chiar înainte de pauză, Purtic s-a aflat aproape de 2-0, dar „torpila” sa, expediată din afara careului, a fost respinsă de către Baresic.

Și după reluare „galben-albaștrii” au avut momente în care au fost periculoși, cum s-a întâmplat la execuțiile lui Constantinescu (58 – șut frumos, de la 25 de metri, deturnat, aproape din vinclu, de către portarul advers) și Dumitriu (73 – reluare de la 18 metri, puțin peste transversală), dar, treptat, și pe fondul schimbărilor efectuate în ambele tabere, croații au împins tot mai mult jocul spre buturile apărate de către Gavrilaș. Iar, în minutul 85, Spoljiaric a restabilit egalitatea cu un șut din interiorul careului, parafând, totodată, scorul final: 1-1.

A fost, pentru Petrolul, cea de-a două remiză din acest cantonament, după 0-0 cu NK Aluminij, bilanțul echipei noastre mai cuprinzând și trei înfrângeri, toate în fața unor echipe ce vor juca în viitorea ediție a Cupelor Europene: 2-3 cu FK Skhnendija, 0-5 cu FK Sarajevo și 0-2 cu Panathinaikos Atena.

În cursul după-amiezii de joi, delegația ploieșteană va reveni în țară și, după un scurt respiro în weekend, se va intra, apoi, pe ultima sută de metri a pregătirilor înaintea debutului în noul sezon: duminică, 16 iulie, de la ora 18.30, pe „Ilie Oană”, cu Universitatea Cluj.

FC Petrolul – NK Osijek 1-1 (1-0)

Marcatori: Budescu (35)/Spoljiaric (85).

Petrolul: Eșanu (46 Gavrilaș) – Dumitriu, Meijers, Justiniano, Hanca (75 Rădulescu) – Seto, Purtic (70 Mitrov) – Cojocaru (55 Cojocaru), Budescu, Moldoveanu (55 Constantinescu) – Irobiso (85 Pashov). Antrenor: Florin Pîrvu.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043