FC Petrolul – Politehnica Iași/Trei puncte cu direcția play-off!

Petrolul și Politehnica Iași deschid runda cu numărul 26 din Superliga, cu meciul ce se va desfășura vineri, de la ora 17.00, pe „Ilie Oană”.

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului regulat, calculele pentru play-off sau play-out sunt tot mai încinse. Petrolul se află pe locul 9, cu 32 de puncte, la doar două distanță de poziția a șasea, așa că meciul de mâine, cu Politehnica Iași, poate fi un reper extrem de important în privința planurilor viitoare. „Lupii” se gandesc doar la victorie și fac un apel către suporteri, să vină să-i susțină în tentativa lor de a obține trei puncte vitale.

„Aș vrea să merg la coarda sensibilă a suporterului prahovean, care tot timpul a fost pretențios, și-a dorit performanță, și-a dorit ca echipa să arate cât mai bine și aș dori să fac un apel către toată suflarea petrolistă să fie prezentă la acest meci. În 2016, clubul nu a plecat la drum având vreo situație financiară extraordinară, ci din Liga a 4-a și datorită unui spirit extraordinar, pe care aș vrea să-l menținem indiferent de liga în care ne aflăm sau de locul pe care îl ocupăm. În acest an Centenar, echipa se află în primul eșalon, lucru pe care ni l-am dorit cu toții, și rog toată suflarea petrolistă să fie alături de noi, indiferent de moment, de victorie sau de înfrângere! Avem mare nevoie de aportul suporterilor, meciul de mâine poate fi câștigat cu ajutorul lor și sper să fie cât mai mulți pe stadion”, a fost mesajul pe care președintele Claudiu Tudor a ținut să-l transmită la conferința de presă organizată astăzi. „Pentru noi este important să ne stabilizăm din punct de vedere financiar. Fac un apel și către autoritățile locale și județene să se uite și către această mare comunitate de petroliști și să ajute! Au fost abordate de către noi în acest sens și cred că, în an Centenar, Petrolul și suporterii săi merită acest lucru! Dacă e posibil la Iași, la Cluj, la Voluntari, cred că se poate și aici! Soluții sunt, important este să se vrea!”, a mai adăugat Tudor, înainte de a-i „pasa ștafeta” antrenorului Florin Pîrvu, pentru partea ceva mai tehnică a conferinței.

„Mai sunt cinci etape din sezonul regulat, 15 puncte puse în joc până la final, iar importanța meciului de mâine este clară. Trebuie să obținem cele trei puncte, nu ne gândim la altceva, pentru că o victorie ne-ar aduce foarte aproape de ceea ce înseamnă play-off, un obiectiv al vestiarului stabilit chiar de la începutul campionatului”, a spus Florin Pîrvu. „Am tot cochetat cu locurile de play-off, momentan suntem în afara acelei zone, dar avem, în continuare, șanse mari de calificare, așa că mâine este absolut necesar să câștigăm! Fac și eu un apel către suporteri să vină la meci, pentru că avem mare nevoie de ei. Sunt cu adevărat al 12-lea jucător, iar noi simțim, din teren, când ne susțin și asta contează foarte mult”, a continuat tehnicianul „lupilor”, completat și de unul dintre cei mai constanți jucători ai Petrolului din acest sezon, fundașul central Bart Meijers.

„Va fi un meci greu, contra unei echipe bune, care și ea are șanse, chiar dacă mai mici, pentru play-off. Dar, sunt 100% convins că, după ultimul fluier, cele trei puncte vor rămâne la noi”, a spus Mejers, cel care a recunoscut că se va concentra pe prelungirea contractului cu formația noastră după încheierea sezonului regulat. „Am avut discuții cu Președintele, dar am convenit ca, momentan, să ne focusăm pe aceste ultime jocuri, extrem de importante, iar după aceea vom avea timp să discutăm”, a mărturisit Meijers, aflat, deja, de aproape patru ani la Ploiești!

Pentru meciul de mâine, cu Politehnica Iași, „lupii” nu vor conta pe Seniko Doua, fundașul dreapta ivorian fiind nevoit, în cele din urmă, să treacă printr-o operarție chirurgicală, din cauza afecțiunii suferite la ligamentele genunchiului drept. „A fost admirabil eforul lui de a fi prezent în meciul de la Sibiu, însă, din păcate, după partidă a simțit dureri și după ce a fost consultat s-a luat decizia ca el să se opereze. Așteptăm să se rezolve și problema actelor pentru Berisha și sper să-l avem cât mai repede alături de noi și pentru meciurile oficiale. În rest, suntem bine și concentrați pentru confruntarea de mâine”, a spus Florin Pîrvu.

Partida dintre FC Petrolul și Politehnica Iași va începe la ora 17.00, biletele putând fi procurate atât de la casa stadionului, cât și online, de pe www.iabilet.ro. Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Horia Gabriel Mladinovici (București) – Marius Badea (Rm. Vâlcea) și Bucsi Imre-Laszlo (Sf. Gheorghe). Rezervă: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe). Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari) și Cătălin Buși (Rm. Vâlcea). Observatori: Teodora Albon (Cluj) și Ion Ion (București).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043