FC Petrolul – Rapid 1-0/Derbi câștigat cu inima și cu sufletul!

Cât de mult ne-am dorit această victorie! Și cât de bine a venit ea, într-o seară în care Ploieștiul a trăit și a respirat fotbal! Un derbi câștigat cu inima și cu sufletul și încă un semn că Petrolul construiește, crește și începe să conteze tot mai mult!

Mai întâi a fost showul. Cel din tribune. Un spectacolului de sunet și lumini, menit să marcheze, așa cum se cuvine, cel mai vechi derbi din România. Chiar și cu zece minute de întrerupere, dar ăsta e farmecul unui meci în care se ciocnesc pasiunile a două dintre cele mai frumoase galerii din țară.

Apoi, destul de repede, a venit golul! Și Gicu Grozav a fost din nou decisiv. Ca la Mediaș, în urmă cu o săptămână și o zi, atunci când, cu o execuție de excepție, aducea primul succes al „lupilor” în acest sezon. Acum n-a mai fost un gol spectaculos, ci unul care a demonstrat, încă o dată, că prima condiție ca să înscrii e să tragi la poartă. Gicu a controlat un balon în fața careului advers, la 17 metri, ușor lateral stânga. L-a evitat elegant pe Morais, l-a fixat pe Săpunaru și a trimis către colțul lung. Nu foarte puternic, dar suficient cât Moldovan să se păcălească și să scape mingea, precum un săpun care i-a alunecat printre mâini, dincolo de linia porții!

Și a urmat mai bine de o oră de joc aprig. Nu spectaculos, nu cu ocazii mari, dar cât se poate de intens. Petrolul a pus lacătul, iar Rapidul a rămas cu posesia și cam atât, pentru că niciun moment trupa lui Adi Mutu nu a părut cu adevărat capabilă să întoarcă soarta meciului! Și victoria echipei lui Nae Constantin a fost una perfect meritată și de necontestat! Punct! Și puncte, încă trei, importante, adăugate la zestrea din clasament. Petrolul urcă pe locul șapte, iar vinerea viitoare, de la ora 21.00, o are de înfruntat, la Tg. Jiu, pe U Craiova 1948.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

FC Petrolul – Rapid București 1-0 (1-0)

Marcator: Gheorghe Grozav (23).

FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Jair, Seto (54 Cebotaru), Țicu (cpt) – Cioiu (60 Măzărache), Ivanovski (86 Irobiso), Grozav (86 Dumitriu). Antrenor: Nicolae Constantin.

Rapid: H. Moldovan – Junior Morais, Săpunaru, Iacob, Fl. Ștefan – Kait (69 Albu), Crepulja, Ciobanu (55 Al. Ioniță) – Sefer (55 Pănoiu), Dugandzic, Papeu (69 Mățan). Antrenor: Adrian Mutu.

Cartonașe galbene: Cioiu (56)/Săpunaru (20), Kait (51), Al. Ioniță (72), Iacob (74).

Au arbitrat: Cătălin Popa – Daniel Mitruți și Romică Bîrdeș.

Rezervă: Iulian Călin.

VAR: Adrian Viorel Cojocaru

AVAR: Marius Marchidanu

Observator de arbitri: Liviu Ciubotaru.

Observator de joc: Romulus Chihaia.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043