FC Petrolul – Rapid/ Viorel Moldovan: „Pentru noi, trebuie să fie un meci al revenirii!”

Cu 14 puncte adunate în cele nouă jocuri disputate până acum, Petrolul se află, deocamdată, în afara locurilor calificante în faza play-off a eșalonului secund. Desigur, lucrurile sunt departe de a fi decise, în condițiile în care sezonul regular se află abia la jumătatea sa și lupta pare extrem de echilibrată, dar este clar faptul că elevii lui Viorel Moldovan trebuie să reînceapă să adune victoriile, pentru a nu pierde contactul cu plutonul fruntaș al clasamentului.

Mâine, pentru petroliști poate fi momentul perfect al relansării în lupta pentru promovare. Un derbi de tradiție, pe „Ilie Oană”, cu Rapid București, genul de partidă pentru care, așa cum spune și Viorel Moldovan, nu trebuie niciun fel de motivație suplimentară. E drept, și un joc între două formații aflate în dificultate în clasament, pentru că rezultatele bifate în ultima perioadă nu au fost la nivelul pretențiilor exprimate la început de sezon.

„Este un derbi de tradiție, care, în alte vremuri, se desfășura pe prima scenă fotbalistică. Pentru noi, trebuie să fie un meci al revenirii! Astfel de jocuri, cu miză, cu tradiție, cu adversari puternici, nu au cum să nu te motiveze și îi simt pe jucători mobilizați și dornici să câștige! Trebuie să depășim și acest complex, din ultima vreme, al meciurilor de pe teren propriu, să ne <<deblocăm>>, iar o victorie, cu siguranță, le-ar da un alt moral jucătorilor!”, a spus Viorel Moldovan.

Tehnicianul „galben-albaștrilor” are încredere în elevii săi, așteptând de la aceștia să depășească impasul din acest moment. „Se antrenează exemplar, nu am ce să le reproșez din acest punct de vedere. Împreună cu tot staff-ul, am muncit foarte mult în ultima perioadă ca să ridicăm starea de spirit, să recâștigăm acel capital de încredere de care avem nevoie. Sunt încrezător și optimist că mâine seară vom face un joc foarte bun și că vom câștiga”, a continuat Moldovan.

„Am avut prestații bune în partidele precedente, în care, din păcate, deși ne-am creat ocazii, nu am reușit să facem diferența pe tabela de marcaj. De aceea, acum trebuie neapărat să înscriem! Avem nevoie să fim pragmatici, mai concentrați la finalizare, pentru că ocazii am avut și sunt convins că vom mai avea. În același timp, ne trebuie și o organizare foarte bună, pentru că nu trebuie să le dăm prea multe șanse adversarilor. Rapid este o echipă cu jucători de calitate, mai ales de la mijloc în sus, care te pot pune în mare dificultate dacă le oferi spații”, a mai spus antrenorul „lupilor”.

Petroliștii au efectuat, astăzi, un antrenament la Strejnic, intrând, apoi, în cantonament. Pentru meciul de mâine, Viorel Moldovan nu va putea conta pe Armando Vajushi și Valentin Balint, ambii fiind accidentați.

Partida va începe la ora 19.00, fiind televizată de către Digisport, Telekosport și LookSport. Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Andrei Antonie (București) – Mihăiță Necula (București) și Cosmin Vatamanu (București). Arbitru de rezervă va fi Valentin Porumbel (Oltenița), iar ca observatori au fost delegați Constantin Gheorghe (Suceava) și Mircea Bucur (Tg.Mureș).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AS FC Universitatea Cluj (On time)

Stadion Ilie Oană
Liga 2

Clasament

LocClubMPct
11539
21534
31433
41531
51528