FC Petrolul – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe/Totul pentru prima victorie!

Fără puncte castigate și fără gol marcat în acest debut de campionat, în ciuda impresiei bune pe care a lăsat-o în confruntările cu FC Voluntari și UTA, Petrolul își dorește să spargă, în sfârșit, gheața în Superliga, în meciul pe care îl va disputa duminică, de la ora 18.00, pe „Ilie Oană”, cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

„Lupii” vor înfrunta un adversar în formă, Sepsi aflându-se între două jocuri europene, după ce, joi noapte, la Lubljiana, o obținut, la loteria loviturilor de pedeapsă, calificarea în turul următor din preliminariile Conference League.

 „Întâlnim, cred, cea mai în formă formație din campionat. Sepsi are un antrenor cât se poate de experimentat, dar și un lot echilibrat, cu dubluri pe posturi, și cred că nu are probleme să facă oricând două echipe. Dar, vorbind despre noi, suntem bine, nu avem jucători accidentați, ne-am pregătit intens și așteptăm cu încredere acest joc”, a prefațat, antrenorul Nicolae Constantin, întâlnirea de mâine seară.

„Am fi naivi să ne culcăm pe o ureche gândindu-ne că ei vin obosiți, după ce joi au avut meci cu prelungiri și lovituri de departajare în Conference League! Au avut timp să se recupereze, totuși în fotbalul european se joacă din trei în trei zile, și, așa cum am mai spus, au un lot bun și cred că pot găsi oricând soluții. Sunt sigur că vor alinia o formație puternică în meciul de duminică”, a continuat tehnicianul petroliștilor, cel care a definit și ceea ce înseamnă, pentru el, un rezultat bun în întâlnirea cu Sepsi. „Îmi doresc victoria și doar asta consider a fi un rezultat pozitiv! N-aș vrea să discutăm, din nou, după meci, că am jucat bine, dar nu am câștigat! Aș vrea să fim mai pragmatici și să obținem rezultatul de care avem nevoie. E important să câștigăm și pentru suporteri, pentru că au fost mereu și peste tot alături de noi, și trebuie să le oferim motive de satisfacție! Mă aștept să fie, din nou, multă lume și îmi doresc, din tot sufletul, ca spectatorii să plece mulțumiți de la stadion”, a mai spus Nicolae Constantin.

La rândul său, atacantul Mirko Ivanovski așteaptă, și el, ca Petrolul să puncteze în clasament. „Va fi un meci greu, contra unei echipe căreia îi place posesia, îi place să joace fotbal, care vine după câteva victorii și, cu siguranță, are multă încredere. Dar, jucăm acasă, avem suporterii în spate, sper și cred că vom obține victoria și, astfel, vom face lumea mulțumită”, a spus atacantul „galben-albaștrilor”. „Sunt de părere că putem bate pe oricine, pentru că dacă nu am crede asta nu ar mai avea rost să jucăm fotbal! Nu știu dacă cei de la Sepsi vor fi sau nu obosiți, treaba noastră este să jucăm așa cum trebuie, așa cum ne-am pregătit și cum ne spune antrenorul, și, evident, să câștigăm meciul”, a mai afirmat Ivanovski.

*Declarațiile complete oferite de către Nicolae Constantin și Mirko Ivanovski în conferința de presă ce a prefațat confruntarea de mâine pot fi urmărite pe FCP TV (aici).

Partida dintre FC Petrolul și Sepsi OSK va începe la ora 18.00, iar biletele pot fi procurate on-line, de pe www.entertix.ro (aici), dar și de la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă, astăzi, până la ora 20.00, iar mâine în intervalul 10.00 – 18.00. Accesul pe stadion va fi permis începând cu ora 16.00.

Întâlnirea va fi condusă, de la centru, de către Marcel Bârsan (București), cel care va fi ajutat, de la cele două linii, de Daniel Mitruți (Craiova) și Tunyogi Ferencz (Zalău). Arbitru VAR va fi Sebastian Colțescu (Craiova), iar arbitru AVAR bucureșteanul Mircea Orbuleț. Rezervă a fost delegat Andrei Florin Chivulete (București), iar ca observatori Ioan Costin Toma (Piatra Neamț, pentru arbitraj) și Viorel Anghelinei (Galați, pentru organizare).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043