FC Petrolul – U Craiova 1948/ Se trage cortina peste 2022

Încheiem anul cu o confruntare pe „Ilie Oană”, mâine, de la 14.30, cu U Craiova 1948.

Cu un parcurs peste așteptările multora în primele 20 de etape din Superliga, formația noastră va încerca, mâine, să-și întărească poziția din clasament și să aibă, astfel, o vacanță mult mai liniștită din punct de vedere sportiv. Misiunea nu va fi deloc una facilă, pentru că adversară ne va fi o echipă ce ne-a bătut chiar la începutul acestei luni, și tot pe „Ilie Oană”, dar într-un meci din Cupa României. Pe de altă parte, în campionat avem ascendentul moral în fața oltenilor, pe care i-am învins, în turul sezonului regular, în meciul disputat la Târgu Jiu (1-0, gol Jair).

Au trecut doar câteva zile de la ultimul meci direct, cel din Cupa României, dar datele problemei sunt, acum, un pic diferite. Și asta în primul rând din cauza terenului, pentru că a plouat și, probabil, va fi foarte moale la ora partidei. Însă, trebuie să ne adaptăm la condițiile de joc și dacă reușim să stăm bine pe picioare, dar și să fim 100% conectați mental și să căutăm să evităm greșelile mari, atunci cred că avem șanse mari să câștigăm”, a spus Nicolae Constantin. „Important este să nu pierdem! Normal că îmi doresc să luăm toate cele trei puncte, dar, indiferent de deznodământ, pot să spun că pentru mine 2022 a fost un an fantastic, cu o promovare, cu meciurile din primul eșalon și cu tot ceea ce s-a întâmplat! Aș vrea să-l încheiem cu victorie, dar dacă nu se va întâmpla asta trebuie să obținem măcar un punct”, a completat tehnicianul „galben-albaștrilor”.

Despre meciul de mâine a vorbit și Florin Borța, jucătorul născut în Oltenia, la Rm. Vâlcea. „Pentru mine este un meci ca oricare altul, pe care trebuie să-l câștigăm. Va fi dificil, pentru că întâlnim o echipă în formă, dar sper și cred că o să obținem cele trei puncte și o să plecăm liniștiți în vacanță. Trebuie să ne facem jocul nostru, iar echipa care va fi mai ambițioasă și mai muncitoare va câștiga!”, a spus fundașul dreapta al „lupilor”.

Petroliștii au intrat, în această după-amiază, în cantonament, tot lotul fiind valid, în condițiile în care nu există indisponibilități cauzate de accidentări sau suspendări.

Partida de mâine va începe la ora 14.30, biletele fiind disponibile on-line, pe www.entertix.ro (aici), dar și la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă începând cu ora 09.00. Toți cei care își vor procura bilete pentru meci vor fi participa la o tombolă în care vor fi acordate, ca premii, tricouri, fulare sau eșarfe (detalii aici).

Confruntarea va fi condusă de către Istvan Kovacs (Carei), cel care va fi ajutat de către Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraș). Arbitru VAR: Adrian Viorel Cojocaru (Galați). Arbitru AVAR: Cristina Mariana Trandafir (București). Observatori: Marian Salomir (Cluj, pentru arbitraj) și Marian Bucurescu (București, pentru organizare).

Mai jos, înregistrarea integrală a conferinței de presă de astăzi.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043