FC Petrolul – Universitatea Cluj 1-0/Victoria confirmării!

Câștigăm derbiul cu Universitatea Cluj și plecăm în vacanță din poziția de lideri autoritari ai eșalonului secund, la șapte puncte distanță de ocupanta locului doi (FC Hermannstadt), și la nouă de cea care închide podiumul, chiar învinsa noastră din partida de marți seară! 1-0 a fost în confruntarea de pe „Ilie Oană”, golul „lupilor” fiind marcat de către Eugeniu Cebotaru (70).

Parcursul aproape impecabil al Petrolului, din stagiunea de toamnă, a fost completat cu victoria obținută, la ultima apariție din 2021, în fața Universității Cluj, una dintre principalele contracandidate la promovare. Jocul ce a închis, practic, stagiunea la nivelul eșalonului secund s-a înscris în tiparul așteptat, spectacolul fiind sacrificat, în condițiile în care nimeni nu-și permitea să risipească puncte.

Oaspeții au căutat să surprindă, venind, față de confruntarea precedentă, cu șapte modificări în formula de start, și au fost aproape să deschidă „tabela”, la lovitura de cap a lui Ribeiro (15), dar Avram a avut un reflex de zile mari și le-a refuzat clujenilor șansa de a trece în avantaj. „Lupii” au replicat cu șuturile lui Țicu (21) și Bratu (35), însă, de fiecare dată, portarul Gorcea a reușit, cum-necum, să îndepărteze pericolul, așa încât la cabine s-a intrat de pe poziții de egalitate perfectă.

Echilibrul a continuat să se mențină și după reluare, dar, treptat, echipa lui Nae Constantin a început să pună tot mai multă presiune la poarta oaspeților. Iar diferența s-a făcut cu 20 de minute înainte de final, după o fază fixă, un corner bătut de către Bratu, la care Măzărache a reluat, cu capul, spre colțul lung, Gorcea a respins în față, iar CEBOTARU urmărind și împingând balonul în plasă: 1-0!

A fost golul care a decis soarta întâlnirii, „găzarii” reușind să-și conserve avantajul într-un final în care n-au avut mari probleme în defensivă, irosind, chiar, pe cânteva contraatacuri tăioase, șansa unei victorii și mai clare! N-a mai contat, însă, acest 1-0 fiind suficient pentru a-i asigura echipei noastre un avantaj consistent la intrarea în pauza de iarnă.

Cu 42 de puncte adunate după 16 etape, Petrolul s-a desprins la șapte lungimi de următoarea clasată, FC Hermanstadt, iar handicapul ce o desparte de locul trei, cel care merge la baraj, este de nouă puncte! Suficiente argumente, astfel, pentru ca Nae Constantin și elevii săi să aibă parte de o vacanță liniștită, campionatul urmând să se reia spre finalul lunii februarie, cu ultimele trei etape din sezonul regular.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.ro).

FC Petrolul Ploiești – FC Universitatea Cluj 1-0 (0-0)

Marcator: Eugeniu Cebotaru (70).

Petrolul: Avram – Pârvulescu (64 Boțogan), Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto (59 Chindriș) – Bratu (77 Constantinescu), Tucaliuc (64 Olaru), Măzărache – Jarovic (59 Diarra). Antrenor: Nicolae Constantin.

Universitatea: Gorcea – Gâț (80 V. Alexandru), Dican (cpt), Ispas, Mitrea – Balgiu – Ciobanu (73 Hofman), Ribeiro (80 Alarcon), Acolatse (73 Blejdea), Haită – Răducanu. Antrenor: Erik Lincar.

Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru (Galați) – Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și Florin Alexandru Vișan (Galați).

Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște).

Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Dorinel Dincă (Călărași).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AFC Hermannstadt

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3817
4915
5913