FC Petrolul – Universitatea Cluj/ Pentru o iarnă și mai liniștită!

Ultima reprezentație a anului în eșalonul secund se va da, mâine, pe „Ilie Oană”. Față în față se vor afla două dintre marile favorite la promovare, Petrolul și Universitatea Cluj, într-un meci care va începe la ora 17.00 și la care accesul spectatorilor va fi permis până la limita a 30% din capacitatea stadionului.

Lideră incontestabilă a Ligii 2, formația noastră își poate consolida poziția înaintea pauzei de iarnă. Mâine, de la ora 17.00, elevii lui Nicolae Constantin primesc vizita „șepcilor roșii”, având șansa, cu o victorie, să plece în vacanță cu un avantaj de nouă puncte față de ocupanta locului trei.

„Le-am spus băieților, încă de la începutul săptămânii, să trateze partida ca pe o finală!”, anunță Nicolae Constantin, tehnicianul anticipând un joc de luptă, în care niciuna dintre cele două rivale nu va fi dispusă să se „deschidă”. „Vom întâlni o echipă arțăgoasă, cu jucători experimentați, dar și cu tineri de mare perspectivă. În plus, Erik Lincar, chiar dacă este un antrenor tânăr, are o experiență bogată la nivel de Liga 2, așa că mă aștept la un meci crâncen, aprig, nu foarte spectaculos. I-am văzut pe cei de la Cluj, am remarcat faptul că abordează jocurile diferit, în funcție de adversar. De exemplu, cu CSA Steaua s-au închis, și-au lăsat adversarii să construiască și au lovit pe contraatac. Apoi, în meciul cu Astra, au dominat, au atacat și, paradoxal, au pierdut! Cred că nu își vor asuma riscuri nici de această dată, același lucru vom încerca și noi să-l facem, așa că abordarea jocului de mâine va fi una prudentă de ambele părți”, a comentat tehnicianul „galben-albaștrilor”.

„Ne bucurăm pentru faptul că avem, din nou, suporteri în tribună, dar nu trebuie să ne pierdem capul, să ne lăsăm duși de val și să riscăm atunci când nu trebuie să facem asta! Sunt conștient că este un meci important și trebuie să-l abordăm la victorie, dar victoria să fie obținută cu cap, cu multă minte! Oricum, indiferent de ce rezultat va fi, campionatul este deschis și lupta se va duce până la finalul play-off-ului. Chiar dacă vom câștiga nu va fi nimic decis de pe acum! Desigur, am avea o iarnă mai liniștită, dar, așa cum am mai spus, abia la final se va trage linie și se va vedea cine promovează”, a adăugat Nicolae Constantin.

Conștient de dificultatea jocului este și fundașul central olandez Bart Meijers, cel care a spus că „întâlnim o echipă bună, aflată, ca și noi, în lupta pentru promovare, dar, dacă vom fi încrezători, atunci putem câștiga, cu atât mai mult cu cât jucăm pe Ilie Oană, având fanii alături de noi. Cred în forțele noastre și vom face tot posibilul să câștigăm! Iar dacă vom reuși asta, atunci diferența față de locul trei va fi una importantă, însă este încă devreme să vorbim despre promovare. Campionatul este lung, mai sunt de jucat multe meciuri și abia la finalul lunii mai vom cunoaște echipele care vor merge în primul eșalon”.

Partida de mâine va începe la ora 17.00, iar biletele pot fi procurate atât on-line, de pe www.entertix.ro, cât și de la casa stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă, astăzi, până la ora 17.00, iar mâine în intervalul 09.00-17.00. Accesul publicului va fi permis în limita a 30% din capacitatea stadionului, doar persoanelor cu schema de vaccinare completă (cu condiția să fi trecut trecut cel puțin zece zile de la finalizarea acesteia) și celor care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, cu condiția prezentării Certificatului COVID.

Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Adrian Viorel Cojocaru (Galați) – Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și Florian Alexandru Vișan (Galați), rezervă fiind Mariu Chițu (Târgoviște). Ca observatori au fost delegați Ioan Duma (Sibiu) și Dorinel Dincă (Călărași).

Mai jos puteți urmări înregistrarea integrală a conferinței de presă în care Nicolae Constantin și Bart Meijers au prefațat confruntarea de mâine.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043