FC Petrolul – Universitatea Cluj/Un nou început!

Cu Gheorghe Mulţescu revenit pe bancă, „lupii” au dat, în această săptămână, un restart în lupta pentru promovare, duelul de mâine, cu „U” Cluj (stadion „Ilie Oană”, ora 18.30), fiind aşteptat cu speranţă şi încredere.

Dacă la începutul ediţiei de campionat 2018-2019, sau chiar în pauza de iarnă, FC Petrolul şi Universitatea Cluj erau cotate cu prima şansă la promovarea în Liga I, iată că meciul direct, din etapa a 27-a, le găseşte pe cele două mari favorite într-o postură nu tocmai fericită. Petrolul aproape că trage ultimul cartuş, orice alt rezultat în afara victoriei putând duce la o diferenţă foarte greu de recuperat faţă de echipele aflate pe podium, la fel cum şi, în cazul Clujului, un eşec ar putea deteriora serios atmosfera în tabăra „alb-negrilor”.

Ambele echipe vin după două rezultate slabe – Petrolul eşec dur la Timişoara, Universitatea doar o remiză, „acasă”, cu FC Argeş – iar, în cazul ploieştenilor, ruşinea suferită pe Bega s-a lăsat cu schimbări drastice pe banca tehnică. Astfel, „lupii” l-au instalat la cârma echipei pe Gheorghe Mulţescu, mizând pe priceperea şi experienţa tehnicianului într-o luptă a promovării pe care nu o văd nici pe departe încheiată. „Venim după o perioadă delicată, iar după înfrângerea de la Timişoara, am luat decizia, împreună cu fostul tehnician, Mugurel Cornăţeanu, să punem capăt colaborării. Am optat pentru un antrenor cu experienţă, cu foarte mare valoare, un antrenor care a mai fost la Petrolul şi a avut, aici, rezultate foarte bune. Îi urez domnului Mulţescu bun-venit, îl asigur că vom face totul ca, din punct de vedere organizatoric, să-i asigurăm cele mai bune condiţii pentru a pregăti echipa şi sperăm ca dânsul să ne aducă rezultatele pe care ni le dorim cu toţii”, a spus vice-preşedintele clubului petrolist, Octavian Grigore.

Gigi Mulţescu şi-a dat acordul, luni, pentru a reveni la Petrolul, iar o zi mai târziu a condus primul antrenament al echipei. „Este o mare plăcere să lucrez, din nou, la Ploieşti, în primul rând datorită căldurii cu care suporterii şi toţi ceilalţi susţin această echipă! Nu vin în necunoscut, am mai fost aici şi am avut, de fiecare dată, şansa să fac echipa să funcţioneze şi să avem rezultatele pe care ni le-am dorit”, a afirmat şi noul antrenor al „galben-albaştrilor”, cel care şi-a îndreptat întreaga atenţie asupra derbiului de mâine, cu „U” Cluj. „Trebuie să abordăm cea mai potrivită strategie pentru a câştiga jocul, nu avem timp pentru altceva. Avem capacitatea să câştigăm, iar ceea ce s-a întâmplat în această săptămână la antrenamente m-a mulţumit, pentru că am văzut o creştere de la o zi la alta. Vor fi, cu siguranţă, schimbări faţă de ultimul joc, pentru că am analizat greşelile care s-au făcut, şi nu avem altă şansă decât să atacăm, pentru că altfel nu vom putea câştiga. Sigur, asta nu înseamnă că o să ne descoperim, dar cuvântul de ordine este <<spre poarta adversă>>!”, a continuat Gigi Mulţescu.

Pentru jocul de mâine, „lupii” au intrat, de astăzi, în cantonament, cu întreg efectivul de jucători, în tabăra ploieşteană neexistând, cu excepţia mai vechii indisponibilităţi a lui Alexandru Stoica, accidentaţi sau suspendaţi. Dincolo, „U” Cluj vine cu o absenţă de marcă, „veteranul” Dorin Goga fiind suspendat după cartonaşul roşu văzut în etapa trecută.

În clasament, distanţa dintre cele două formaţii este de patru lungimi, Petrolul ocupând locul cinci, cu 53 de puncte, în vreme ce Universitatea închide podiumul, cu 57 de puncte.

Se aşteaptă un stadion plin

Interesul pentru meciul de mâine seară este unul cât se poate de crescut, fiind de aşteptat ca, pe „Ilie Oană”, să fie prezenţi mai bine de 10.000 de spectatori. Tocmai de aceea, organizatorii le recomandă celor care vor veni la meci să încerce să-şi procure din timp bilete, existând riscul ca, la ora jocului, casa de bilete să fie supra-aglomerată. Mâine, casa de bilete de la stadionul „Ilie Oană”, va fi deschisă de la ora 09.00.

De asemenea, important de ştiut este faptul că, înaintea jocului, circulaţia auto pe Strada Stadionulului va fi întreruptă.

Arbitrează George Cătălin Găman

Partida de mâine va fi condusă de către un arbitru de prim eşalon, craioveanul George Cătălin Găman. Acesta va fi ajutat de către Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) şi Adrian Popescu (Craiova), în vreme ce, ca observatori, au fost delegaţi Ioan Cristea (Bucureşti, pentru arbitraj) şi Ciprian Anton (Suceava, pentru organizare).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043