FC Petrolul – Universitatea Craiova/Totul pentru cele trei puncte!

Trei runde au mai ramăs de disputat până la finele sezonului regulat și, mai mult ca niciodată, e vremea calculelor. Pentru petroliști, toate socotelile pornesc, fără discutii, de la o victorie în meciul de mâine cu Universitatea Craiova (ora 18.30, „Ilie Oană”), cele trei puncte fiind extrem de importante pentru consolidarea poziției din clasament, în perspectiva luptei din faza a doua a sezonului, indiferent de zona în care se va duce aceasta.

Seria ultimelor trei „finale” va fi deschisă cu confruntarea de mâine, de pe „Ilie Oană”, împotriva unei echipe a Craiovei care urmărește, la rândul ei, o victorie care să o mențină cât mai aproape de lupta pentru titlu. „Știm foarte bine cât de importante sunt aceste ultime trei meciuri și ne dorim foarte mult să ne batem până la final pentru accederea între primele șase echipe ale clasamentului. O victorie, mâine, ne apropie de play-off, iar gândul nostru este foarte clar, ne concentrăm doar pe câștigarea celor trei puncte puse în joc”, a fost cât se poate de tranșant Florin Pîrvu, atunci când a prefațat confruntarea cu formația din Bănie.

„E adevărat că i-am învins în tur, la ei acasă, dar meciul de mâine va avea, cu siguranță, istoria lui. Universitatea este o echipă foarte bună, formată pentru un joc ofensiv, cu un grup de jucatori foarte bun. Chiar dacă au evoluat luni și, probabil, vor face unele schimbari în echipă, asta nu înseamnă că va fi neapărat în avantajul nostru, pentru că au un lot foarte bun și pot găsi soluții în orice compartiment. Trebuie să intrăm bine în joc, să ținem de la început un ritm susținut și vom face tot ce depinde de noi să ne apropiem victoria”, a continuat Pîrvu, cel care, pe lângă Romeo Seniko, accidentat, nu va putea miza, pentru întâlnirea de mâine, pe „căpitanul” Vali Țicu, suspendat, și nici pe Alex Isfan, fără drept de joc împotriva echipei de la care a fost împrumutat. „Fac un apel către toti suporterii noștri, să vină în număr cât mai mare la meci, pentru că avem mare nevoie de ei, ca de fiecare data. Prezența și susținerea lor ne dau și nouă încredere și sperăm să ne bucurăm împreună la final”, a mai spus tehnicianul „lupilor”.

De curând revenit pe teren după o accidentare ce l-a ținut luni bune în afara terenului, Mario Bratu e conștient de dificultatea partidei, dar, în egală măsură, și încrezător într-un deznodământ pozitiv. „Ne va aștepta un meci foarte greu, pentru că vom întâlni o echipă bună, cu mulți jucatori valoroși în lot. Am fost dezamăgiți după meciul de la Arad, dar, și cu ajutorul rezultatelor din ultima etapă, putem spera în continuare că vom ajunge acolo unde ne dorim. Suntem o echipă care ne bazăm pe forța grupului, atacăm împreună, ne apărăm împreună, și trebuie să luăm cele trei puncte din jocul de mâine”, a mărturisit tânărul mijlocaș al „galben-albaștrilor”.

Întâlnirea dintre FC Petrolul și Universitatea Craiova va incepe la ora 18.30, biletele fiind disponibile la casa stadionului, ce va fi deschisă începând cu ora 10.00, dar și online, pe platforma www.iabilet.ro.

Meciul va fi condus de către o brigade formată din Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Alexandru Vodă (Alba Iulia). Arbitru de rezervă: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe). Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad). Arbitru AVAR: Cristina Mariana Trandafir (București). Observatori: Marin Petrache (Giurgiu) și Marian Salomir (Cluj Napoca).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043