FC Petrolul – UTA 1-0/O victorie de șase puncte!

Victorie mare în primul meci din play-out! 1-0 cu UTA, cu golul decisiv al lui Doua din minutul 89, și, deja, ne asigurăm o distanță deloc de neglijat față de locurile ce duc direct în cel de-al doilea eșalon!

Se poate spune, fără teamă de a greși, că meciul de pe „Ilie Oană” a fost, practic, unul de șase puncte. Prima „finală” dintre cele 9 din play-out s-a încheiat dramatic, șutul de excepție al lui Doua, din penultimul minut al timpului regulamentar de joc, aducându-ne o victorie care, în mod normal, va conta enorm în lupta încinsă din în acest final de campionat. Astfel, după primul „decisiv”, trecut cu bine, ajungem la cota 21 în clasament și ne desprindem la șapte lungimi de UTA, formația aflată prima sub linia retrogradării, așa încât, de acum înainte, lucrurile par tot mai colorate în tonuri optimiste!

Meciul, în linii mari, a stat sub semnul echilibrului. Era de așteptat să nu fie spectacol, presiunea punctelor apăsând prea mult, iar cele două rivale au părut mai degrabă precaute, nefiind dispuse să riște prea mult. Petrolul a avut șansele primei părți, dar Purtic (18), cu o execuție dintr-o poziție incomodă, a tras peste transversală, din marginea careului mare, iar Irobiso (44) a ajuns un pic prea târziu la minge, dându-i șansa lui Kucher, ieșit mult din poartă, să intervină decisiv.

Același scenariu și după pauză, iar tabela a rămas nemodificată până aproape de final. Adică până când DOUA (89) a prins un șut de zile mari, din prima, de la 18 metri, așezând balonul lângă bara din stânga lui Kucher! Suficient pentru o victorie uriașă, securizată, însă, de parada incredibilă a lui Vâlceanu (90+2), absolut fabulous atunci când a respins șutul expediat, din 6-7 metri, de către Willie Barbosa!

Victorie și mult mai multă liniște, așadar, în momentul în care Superliga se întrerupe pentru două săptămâni, pentru a face loc meciurilor echipelor naționale! Urmează, apoi, deplasarea din Bănie, acolo unde lupta se va da pentru primul loc din play-out!

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

 FC Petrolul – UTA Arad 1-0 (0-0)

Marcator: Doua (89).

FC Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, Dumitriu (67 Budescu), Jair, Purtic, Țicu (cpt) – Irobiso, Grozav (83 Moldoveanu). Antrenor: Florin Pîrvu.

UTA: Kucher – Abeid, Erico Da Silva (46 Chindriș), Benga (cpt), Roger – Pop (90 Pașcalău), Batha (71 Cascini), Anton, Ubbink (71 Willie) – Otele (71 Milosevici), Postolachi. Antrenor: Laszlo Balint.

Cartonașe galbene: Papp (54), Purtic (88), Mathaus (90+2)/Batha (10), Pop (15).

Au arbitrat: Sebastian Colțescu – Daniel Mitruți și Adrian Popescu.

Rezervă: Ionela Alina Peșu.

Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache.

Arbitru AVAR: Valentin Avram.

Observatori: Romulus Chihaia (pentru organizare) și Marcel Savaniu (pentru arbitraj).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043