FC Rapid – FC Petrolul 0-2/Norocul ține cu cei îndrăzneți!

A fost spectacol în tribune, a fost victorie pentru Petrolul! Exact ce ne doream să se întâmple de la cel dintâi „Primvs Derby” disputat pe noul stadion de lângă Podul Grant! 2-0 pentru formația noastră la finele celor 90 de minute, statistica înregistrând două autogoluri, trecute în contul lui Oaidă (62) și Borja Valle (90+5).

După un start de sezon mai degrabă poticnit, Petrolul a reușit să lege două victorii consecutive, cu tot atâtea victime de gală. Primul succes a venit în fața campioanei en-titre, Farul, pentru ca victoria confirmării să fie obținută în Giulești, într-un derbi ce și-a onorat renumele, în primul rând în tribune, și, mai apoi, pe teren.

Trupa lui Florin Pîrvu și-a jucat perfect cartea pe terenul unei echipe aflată într-o oarecare suferință. A avut mai întâi neșansă, atunci când Irobiso (40) a trimis balonul în transversala lui Horațiu Moldovan, apoi și ceva baftă, pentru că Zima (44) s-a remarcat cu un reflex incredibil, la șutul din apropiere al lui Oaidă.

Dar, așa cum se spune, norocul ține, de regulă, cu cei îndrăzneți, iar Petrolul a deschis scorul cu un… autogol, același Oaidă (62) interpunându-se nefericit pe traiectoria unui balon deviat, cu capul, de către Papp! Apoi Dugandzic (68, 73, 74) a irosit, în trei rânduri, șansa egalării, dar totul s-a lămurit în cel de-al cincilea minut al prelungirilor, atunci când Borja Valle nu l-a văzut pe Moldovan că a ieșit dintre buturi și a „plasat” balonul pe lângă propriul portar, pentru cel de-al doilea autogul al meciului!

Victorie dulce, în fieful marii rivale, victorie importantă, care ne duce, momentan, până pe locul cinci în ierarhia la zi a Superligii și ne determină să privim cu și mai mult optimism către viitor. Vineri, de la ora 18.30, ne revedem pe „Ilie Oană”, și trebuie să luptăm împreună pentru un nou succes, în fața lui FCU 1948 Craiova!

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

Rapid București – FC Petrolul Ploiești 0-2 (0-0)

Marcatori: Oaidă (62, autogol), Borja Valle (90+5, autogol).

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt), Iacob, Braun – Oaidă, Albu, Cîrjan (67 Pănoiu) – Bamgboye (67 Borja Valle), Dugandzic, Petrila (67 Papeau). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers, Țicu (cpt) – Seto, Hanca (90+1 Dumitriu) – Musi, Jair, Grozav (75 Jefferson) – Irobiso (75 Petrovic). Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonașe galbene: Oaidă (79).

Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Andrei Gabriel Constantinescu și Mihăiță Necula.

Rezervă: Iulian Călin.

Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache.

Arbitru AVAR: Marius Badea.

Observatori: Romulus Chihaia (pentru organizare) și Adrian Comănescu (pentru arbitraj).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043