FC Voluntari – FC Petrolul 0-0/A lipsit doar golul

Petrolul și-a mai adăugat un punct important la zestrea din clasament, după remiza „albă” de la Voluntari, și ajunge, astfel, la cea de-a noua partidă consecutivă fără înfrângere în campionat!

Meci cu de toate pe stadionul din Voluntari. Destule ocazii, și de o parte, și de cealaltă, o ploaie de cartonașe de ambele culori, dar niciun gol pe tabela de marcaj. Finalmente, un rezultat ce poate fi catalogat drept echitabil, înregistrat la capătul unei întâlniri în care cele două echipe au cautat, și au reușit, să se neutralizeze reciproc.

„Lupii” au avut primii șansa să deschidă scorul și să dea o altă turnură jocului, dar lovitura de cap a lui Gicu Grozav (27) l-a evidențiat pe portarul Fernandez, autorul unei parade salvatoare. Imediat a ieșit la rampă și Zima, cel care a „zburat” și a respins de sub transversală mingea trimisă direct din lovitură liberă, de la 17 metri, de către Doru Andrei. Apoi, Grozav (32) a fost, încă o data, aproape de gol, dar șutul său, de la 22 de metri, a ocolit de puțin ținta!

Amfitrionii au fost, după pauză, mult mai periculoși în ofensivă, dar s-au lovit de „zidul” ridicat de către Lukas Zima, cehul din poarta Petrolului fiind de netrecut la „capul” lui Armaș (46) sau la faza din minutul 80, atunci când a blocat șuturile consecutive ale lui Carnat și Armaș! Iar finalul de meci a găsit cele două echipe cu câte un jucător mai puțin pe teren, după eliminările lui Diomande (77) și Matricadri (88), și oarecum împăcate cu deznodământul întâlnirii, punctul obținut menținându-le în cursa pentru ocuparea unui loc de play-off.

Trupa lui Florin Pîrvu urcă, astfel, la „cota” 26 și cel puțin până mâine va ocupa poziția a cincea în ierarhia la zi a Superligii. Urmează o săptămână cu două meciuri în interval de trei zile, mai întâi cel de joi, de la ora 17.00, cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe („Ilie Oană”), decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, urmat, duminică, de confruntarea din deplasare cu Farul Constanța, din etapa a 19-a a campionatului.

Foto: Răzvan Păsărică.

 FC Voluntari – FC Petrolul 0-0

FC Voluntari: J. Fernandez – Ricardinho, Matricardi, Armaș (cpt) – Boboc (38 Naser), Rață, Crepulja, D. Andrei (90+3 Niță), Carnat – Dumiter (80 Florea), R. Popescu (46 Nemec). Antrenor: Marin Dună.

FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers, Huja (78 Seto), Țicu (cpt) – Jair, Diomande, Jefferson, Grozav (73 Omrani) – Musi (73 Răducan). Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonașe galbene: Matricardi (52, 88), Crepulja (83), D. Andrei (86)/Grozav (35), Papp (57), Musi (66), Țicu (84), Doua (85), Răducan (90+3).

Cartonașe roșii: Matricardi (88)/Diomande (77).

Au arbitrat: George Cătălin Găman – Andrei Gabriel Constantinescu și Florian Alexandru Vișan.

Rezervă: Andrei Sorin Antonie.

Arbitru VAR: Florin Andrei.

Arbitru AVAR: Cristina Mariana Trandafir.

Observatori: Constantin Stătescu și Alexandru Deaconu.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043