FC Voluntari – FC Petrolul 0-1/ Cadență recâștigată!

Într-o perioadă în care sita clasamentului începe, ușor-ușor, să cearnă, „lupii” au obținut trei puncte imense în deplasarea de la Voluntari. O victorie la limită, 1-0, venită cu golul marcat de către Gicu Grozav și care ne duce, cel puțin până luni, pe locul șase în ierarhia Superligii!

Revanșa e dulce, dar mai important e faptul că reușim să confirmăm revirimentul și, cu cele trei puncte obținute la margine de București, ne consolidăm poziția din zona play-off-ului! Voluntariul ne-a învins, nemeritat, în tur, stricându-ne atunci bucuria redebutului pe scena primului eșalon, dar acum lucrurile au stat cu totul altfel și, după un meci în care am știut să și suferim, am bifat o victorie care ne fixează în prima jumătate a clasamentului și ne deschide noi și frumoase perspective.

Gicu Grozav, „șeptarul” reinventat, parca, în ultima perioadă, a fost, din nou, omul cu reușita decisivă. Iarăși, cu o nouă execuție caracteristică lui! Un șut direct, de la 20 de metri, cu stângul, la colțul scurt, cu care a adus Petrolul în avantaj pe tabelă, după ce trecuseră fix 10 minute de la primul fluier al arbitrului!

Apoi, așa cum era de așteptat, defensiva a preluat greul, dar trioul central Mathaus-Meijers-Huja a ridicat un zid aproape imposibil de trecut. Iar atunci când a fost cu adevărat nevoie, în spatele lor s-a aflat Leitner, austriacul debutant în Superliga, cel care, cu un reflex uluitor, i-a anulat tânărului Andres bucuria marcării golului egalizator (30)!

E drept, Voluntariul a mai avut și alte ocazii, iar Govea (39), Droppa (45+1), Nemec (63), Damașcan (77) sau Armaș (90+5) s-au aflat, într-un fel sau altul, destul de aproape de golul de 1-1, dar imaginea unui asediu total și sufocant al gazdelor nu s-a apropiat nici pe departe de realitate. Asta pentru că, până la urmă, cele mai mari șanse au fost trecute în contul Petrolului, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în minutul 65, atunci când Seto a „trăsnit” transversala porții lui Jesus Fernandez cu o „torpilă” trimisă de la 20 de metri!

Rămâne, așadar, satisfacția obținerii unui succes extrem de important, în urma căruia urcăm pe locul șase și, ușor-ușor, începem să ne distanțăm de multe dintre echipele pe care mulți le vedeau favorite la o clasare superioară! Sâmbătă, de la ora 18.00, pe „Ilie Oană” vine UTA Arad! Hai Petrolul!

Foto: Octavian Cocoloș (www.lpf.ro) și Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

FC Voluntari – FC Petrolul 0-1 (0-1)

Marcator: Grozav (10).

FC Voluntari: Jesus Fernandez – Meleke (87 Răduț), Armaș (cpt), Andres – Costin (60 Lopes da Veiga), Govea, Droppa (60 Helder Tavares), Aliji – Florea (60 Nemec), Damașcan, Rață (87 Doru Andrei). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

FC Petrolul: Leitner – Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Seto (75 Dumitriu), Jair, Țicu (cpt) – Bratu (62 Măzărache), Irobiso, Grozav (82 Velisar). Antrenor: Nicolae Constantin.

Cartonașe galbene: Helder Tavares (90+1), Damașcan (90+4)/Leitner (81), Borța (90+4).

Au arbitrat: Horațiu Feșnic – Valentin Avram și Alexandru Cerei.

Rezervă: Ionuț Coza.

Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan.

Arbitru AVAR: Adrian Vornicu.

Observatori: Irina Mârț (pentru arbitraj) și Romulus Chihaia (pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043