FC Voluntari – FC Petrolul 2-2 / Un egal aproape cât o victorie!

Petrolul s-a întors cu un punct extrem de prețios din deplasarea de la Voluntari, cu ajutorul căruia se menține în partea superioară a clasamentului din play-out și, totodată, la o distanță sigură de locurile care duc la baraj sau direct în eșalonul secund!

De două ori s-au văzut conduși „lupii” pe tabela de marcaj și de tot atâtea ori au avut tăria să revină și să salveze un rezultat ce părea, la un moment dat, compromis. Gicu Grozav (42), cu un gol din penalti, și Doua (89), cu un șut din afara careului ce l-a lăsat fără replică pe portarul Popa, au anulat avantajul pe care ilfovenii îl luaseră după reușitele lui Marcelo Lopes (34), respectiv Sigurjonsson (82). Astfel, Petrolul a bifat o remiză importantă, aproape echivalentă cu o victorie, într-un moment în care finalul de sezon se apropie, iar punctele rămase în joc devin tot mai puține.

După cinci etape scurse din play-out, Petrolul a ajuns la cota 28 și împarte prima poziție a clasamentului cu FCU Craiova 1948. Chindia Târgoviște și UTA Arad, echipele care ocupă, în acest moment, pozițiile ce duc la baraj, se află la 6 și, respectiv, 10 puncte în spate, iar FC Argeș și CS Mioveni, formațiile situate pe pozițiile retrogradabile direct, au rămas la 11, respectiv, 17 puncte în urmă!

Linia de finish se află la patru etape distanță, încă 12 puncte mai sunt puse în joc, așadar, iar meciul de sâmbătă, de la ora 17.00, de pe „Ilie Oană”, cu FC Botoșani, poate fi, de ce nu, cel care îi scutește pe elevii lui Florin Pîrvu de toate emoțiile finalului de campionat.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

FC Voluntari – FC Petrolul 2-2 (1-1)

Marcatori: Marcelo Lopes (34), Sigurjonsson (82)/Grozav (42, pen), Doua (89).

FC Voluntari: Popa – Richardino, Matricardi, Armaș (cpt) (22 Paz) – Marcelo Lopes, Sigurjonsson, Meleke (65 Florea), Aliji – Rață, Nemec (74 Dumiter), Damașcan. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

FC Petrolul: Leitner – Papp, Meijers, Mathaus (85 Moldoveanu) – Doua, Jair (72 Dumitriu), Seto, Jefferson Jr. (90+6), Țicu (cpt) – Irobiso, Grozav. Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonașe galbene: Nemec (73, 74)/Irobiso (13), Țicu (76), Jefferson Jr (90+5).

Cartonaș roșu: Nemec (74, pe banca de rezerve).

Au arbitrat: Sorin Costreie – Mihai Marica și Adrian Vornicu.

Rezervă: Iulian Călin.

Arbitru VAR: Horia Mladinovic.

Arbitru AVAR: Marius Badea.

Observatori: Paul Cazan (pentru organizare) și Augustus Constantin (pentru arbitraj).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043