FC Voluntari – FC Petrolul/O revanșă de luat

Petrolul a avut două sincope, pe parcursul unui sezon, până acum, aproape perfect. În startul campionatului, FC Voluntari câștiga pe „Ilie Oană” și devenea, alături de CFR Cluj, prima dintre cele două echipe care au reușit să învingă trupa lui Florin Pârvu în această ediție a Superligii. Mâine, de la ora 17.00, în localitatea ilfoveană, „lupii” sunt deciși să-și ia revanșa și să bifeze o victorie care să le consolideze poziția din plutonul fruntaș al clasamentului.

Chiar de Ziua Națională, FC Petrolul deschide etapa a 18-a din Superliga, cu o deplasare scurtă. „Lupii” vor juca pe terenul lui FC Voluntari și, pe lângă revanșa pe care o au de luat după înfrângerea din tur, au ca obiectiv câștigarea celor trei puncte, o victorie urmând să-i mențină cu șanse importante în calculele pentru un obiectiv nedeclarat, dar, evident, dorit de toată lumea.

„Vom întâlni o echipă bună, care mizează pe jucatori cu mare experiență, ce pot face diferența în momentele cheie, și care vine după două victorii consecutive, dintre care ultima, acasă, cât se poate de concludentă, obținută contra Farului. Dar, putem spune că și noi traversăm o perioadă foarte bună, pentru că am câștigat, la rândul nostru, ultimul joc, așa că sunt premise să avem parte de un meci foarte disputat mâine”, a prefațat, Florin Pîrvu, confruntarea ce se va disputa pe arena „Anghel Iordănescu”.

„FC Voluntari ne-a produs singura înfrângere de pe teren propriu din acest sezon, normal că ne-a afectat atunci, dar mă bucur că, imediat, am avut reacție și a urmat, pentru noi, o serie bună. Va fi o confruntare importantă, ne intereseaza foarte mult cele trei puncta puse în joc și trebuie să fim pregătiți să le aducem acasă. Orice victorie contează foarte mult, în contextul în care distanța dintre echipele care sunt în zona de play-off și cele din play-out este foarte mică, iar un meci câștigat sau pierdut te poate duce într-o parte sau în cealaltă. Noi ne dorim să scoatem cât se poate de mult posibil din partidele pe care le mai avem de disputat până la pauză de iarnă, iar la final de an să fim acolo unde ne dorim cu toții”, a mai adăugat tehnicianul „galben-albaștrilor”.

Ca de obicei, și mesajul vestiarului este la fel de echilibrat, acesta fiind transmis, de această dată, de către mijlocașul ivorian Ismael Diomande. „Meciul de mâine este unul foarte important și mergem la Voluntari să câștigăm. Avem un grup foarte bun, o echipă valoroasă, muncim din greu la antrenamente și trebuie să adunăm în continuare puncte, astfel, încât să ne menținem într-o poziție bună în clasament. Normal că mi-aș dori să marchez, însă nu acesta este scopul meu, ci importantă este echipa și eu trebuie să mă pun în slujba ei”, a punctat Diomande.

„Lupii” abordează confruntarea de la Voluntari cu un lot aproape complet, fără jucători aflați în stare de suspendare și doar cu mai vechii accidentați Petrovic și Hanca pe lista indisponibilor. Partida va începe la ora 17.00 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din George Cătălin Găman (Craiova) – Andrei Constantinescu (București) și Florin Vișan (Galați). Rezervă: Andrei Antonie (București). Arbitru VAR: Florin Andrei (Tg. Mureș). Arbitru AVAR: Cristina Mariana Trandafir (București). Observatori: Alexandru Deaconu (București) și Constantin Stătescu (București).

Încurajări de la „lupoaice”

La antrenamentul din această seară, elevii lui Florin Pîrvu au primit vizita jucătoarelor de la echipa feminină a clubului nostru, fetele antrenate de către Cristian Iordache ținând să-i încuraje pe Țicu și ceilalți coechipieri ai săi înaintea partidei de mâine.

În campionatul feminin, FC Petrolul evoluează în Liga a 3-a și, la intrarea în vacanța de iarnă, ocupă poziția a doua în Seria a 2-a, cu o singură înfrângere suferită pe parcursul celor opt jocuri disputate.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Universitatea Craiova

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12758
22748
32748
42741
52639